MónTerrassa
Cecot i Cepyme demanen un “clima amigable” per frenar el tancament de pimes

La patronal Cecot i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme) han compartit les casuístiques i problemàtiques del teixit de les petites i mitjanes empreses del país en una reunió celebrada ahir dilluns a la seu de la patronal. El president de Cecot, Xavier Panés, i el president de Cepyme, Gerardo Cuerva, han coincidit en la necessitat d’establir un entorn i un clima “amigable” per fer front a la pèrdua de pimes. “A l’Estat han desaparegut més de 4.000 empreses, majoritàriament autònoms i microempreses”, ha recordat Cuerva.

En aquest sentit, el president de Cepyme ha demanat revertir aquesta tendència, ja que “el progrés de la societat ve de la mà de l’activitat empresarial”. Ha reconegut que la societat “ho està passant malament” però les pimes també, posant com a exemple la inflació o l’impacte de la guerra a Ucraïna. També recorda que “desgraciadament, no hem recuperat el PIB del 2019, estem pràcticament un punt per sota”.

“En els darrers vint-i-quatre mesos, els costos empresarials han pujat un 33% i, tanmateix, les vendes o la demanda no han pujat al mateix nivell”, ha etzibat Cuerva.

Cecot i Cepyme reivindiquen el paper “crucial” d’autònoms i pimes

Seguint en la mateixa línia, ambdós presidents han reivindicat el paper “crucial” d’autònoms i pimes en el desenvolupament socioeconòmic i han demanat que “el diàleg social se centri a definir un marc d’estabilitat per generar activitat empresarial” i que “faciliti els processos de presa de decisions”.

Reunió del president de Cecot, Xavier Panés, i el president de Cepyme, Gerardo Cuerva, a la patronal vallesana | Cecot

Participants en la trobada entre Cecot i Cepyme

A la trobada hi han participat també Inmaculada Prado, directora de comunicació i Relacions Institucionals de CEPYME; Toni Palet, vicepresident de la Cecot i president del Gremi de la Construcció; Ninna Torres, presidenta de Cercle Cecot Joves Empresaris; Mario Blasco, president de Club Cecot Fiscal & Financer; Alícia Bosch, presidenta de Ciesc i del Centre Metal·lúrgic; Antonio Martínez, president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya; i Sebastià Garcia, assessor en Gestió Econòmica, Costes, Marges i Rentabilitat de la Cecot. Els assistents han compartit l’anàlisi i la diagnosi del context socioeconòmic actual i han exposat mesures de reforç pel nostre teixit productiu.

Reunió del president de Cecot, Xavier Panés, i el president de Cepyme, Gerardo Cuerva, a la patronal vallesana | Cecot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa