MónTerrassa
Cecot i Centrem impulsen projectes de transició energètica a les pimes
  • CA

La presidenta del Centre Metal·lúrgic Centrem, Alicia Bosch, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes de transició energètica a les pimes associades mitjançant el Vallès Solar, un projecte que vol promoure la instal·lació d’1M de m2 de plaques fotovoltaiques en cobertes d’empreses, naus i magatzems a tota la comarca. L’acte de formalització del conveni ha tingut lloc a la seu del Centre Metal·lúrgic en el transcurs d’una visita institucional, i ha comptat també amb la presència del director general del Centre Metal·lúrgic, Gabriel Torras.

L’acord té com objectiu el desenvolupament sostenible del sector empresarial, la descarbonització de l’economia dels territoris i la millora de la competitivitat de les empreses. Per aquest motiu han decidit impulsar aquest projectes a través de Vallès Solar, ja que aquest es fonamenta en “la necessitat d’accelerar els processos de transició energètica entre les pimes i en l’establiment d’aliances per cooperar en el disseny i planificació de ciutats, espais de producció i comunitats més sostenibles”, ha afirmat la Cecot en un comunicat.

En aquest comunicat també s’explica que el principal propòsit de la col·laboració és la difusió d’actuacions entre el teixit empresarial del Centre Metal·lúrgic perquè les empreses “millorin l’eficiència energètica, apostin per l’autoconsum elèctric i s’incorporin als mercats locals energètics o a les iniciatives de caire col·laboratiu que vagin en aquesta direcció”. El conveni també busca incrementar la xarxa d’entitats empresarials dels diferents territoris perquè puguin “analitzar, revisar i adaptar de forma consensuada amb els consistoris dels seus municipis les ordenances i tràmits municipals per facilitar les llicències d’instal·lació d’infraestructures que promoguin la sostenibilitat energètica de les empreses”.

En aquesta línia, Abat ha recordat que “el cost elèctric és crític per molts negocis i a Espanya el cost de l’energia és molt alt“. Per aquest motiu la patronal treballa en col·laboració amb l’Institut Català d’Energia (ICAEN) en projectes d’autogeneració i autoconsum energètic en naus, polígons i empreses industrials, i a més, “estem reivindicant de la mà dels ajuntaments i altres entitats patronals les comunitats energètiques com un factor de sostenibilitat”, ha conclòs. Per la seva part, la presidenta del Centrem ha explicat que “davant dels actuals preus de l’energia, l’autogeneració i l’autoconsum esdevindran factors claus de competitivitat, i per tant, aprofitant les subvencions properament disponibles, cal accelerar aquest tipus de projectes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa