CCOO ha emès un comunicat en què felicita “tots els agents que han participat en el procés de reversió del servei públic de l’aigua de Terrassa i que ha garantit el manteniment de tots els llocs de treball”. El sindicat considera que després de quatre anys de contactes entre totes les parts, ha estat “un èxit i un model de reversió pel país, on totes les parts han sortit satisfetes i el servei públic essencial de l’aigua no es veurà afectat”. Comissions posa en valor els acords assolit per garantir tots els llocs de treball i també les condicions futures dels tres col·lectius alhora que “la gran feina de diàleg i transparència del Consistori” en aquest procés.

La plantilla de l’antiga Mina, que subministrava aigua al municipi fins diumenge passat ha quedat dividida en tres blocs:

1.- Hi ha hagut personal que s’ha quedat a Mina, prestant serveis a altres municipis i altres feines del grup empresarial.

2.- La gran majoria de la plantilla ha passat subrogada, via l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors, reforçat per l’article 53 del conveni estatal de l’aigua a la nova empresa TAIGUA.

3.- Una petita part del personal prestarà serveis per Mina de manera temporal i finalment acabarà subrogant a TAIGUA. Aquest personal està vinculat als contractes de prestació de servei que han hagut de signar l’Ajuntament i Mina per tal que el servei no es veies afectat i la transició d’un model de gestió indirecte a directe fos transitori, pacífic i sense gaires entrebancs.

Nou comentari