MónTerrassa
CCOO rebutja l’ERO de Jotun Ibèrica a la planta de Castellbisbal

L’empresa fabricant de pintures Jotun Ibérica ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà a 38 treballadors i treballadores de la companyia a la planta de Castellbisbal, dels 114 que hi treballen actualment. El sindicat de Comissions Obreres (CCOO) rebutja l’ERO presentat que la companyia ha justificat amb que “els alts costos productius fan que no siguin competitius al mercat”.

En aquest sentit, el sindicat recorda a l’empresa que “en els primers quatre mesos d’aquest any el grup al que pertany ha obtingut uns beneficis d’un 14%, que té una plantilla polivalent” i que “si no són més competitius és perquè no s’han fet les inversions necessàries per renovar i actualitzar la maquinària ni s’ha fet cap acció comercial per posicionar-se millor en el mercat”.

Una estratègia per deslocalitzar l’activitat a la planta vallesana

Comissions Obreres denuncia que darrere d’aquest expedient s’hi troba amagada una decisió empresarial estratègica per anar deslocalitzant poc a poc l’activitat que actualment es fa a la planta vallesana, on treballen 114 persones. En paral·lel a l’ERO, l’empresa també ha decidit extingir el contracte de 22 persones que tenia contractades a través d’ETT.

Davant d’aquest escenari, CCOO d’Indústria demana a l’empresa Jotun Ibérica un pla industrial de futur per a la planta de Castellbisbal, que garanteixi la continuïtat de l’activitat i dels llocs de treball dels seus treballadors i treballadores.

Presència als cinc continents amb més de 6.300 treballadors

L’empresa Jotun Ibèrica, amb seu a Noruega, forma part d’un grup noruec que fabrica pintures per a diferents usos (decoració, revestiments marins, protectors, en pols…) i que té diferents plantes a Europa i arreu del món. Segons exposa el portal Info Construcción, el grup compta amb 40 fàbriques als cinc continents i 71 oficines en més de 50 països, i més de 6.300 treballadors i treballadores arreu del planeta, entre el quals, els 114 a la planta de Castellbisbal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa