MónTerrassa
CCOO denuncia manca d’informació als treballadors del Servei d’Atenció Domiciliària de Terrassa

El passat 1 de març iniciaven la prestació de serveis les empreses adjudicatàries del Servei d’Atenció Domiciliària de Terrassa (Treballadores Familiars). Finalitzava així un llarg tràmit de licitació que incloïa una reestructuració de les zones d’atenció.

Una part de la plantilla d’aquest servei, organitzada a partir de CCOO, va mantenir contactes previs amb l’Ajuntament per a clarificar el procés i demanar que es vetllés pels drets de les treballadores d’aquest servei. Des del sindicat comuniquen que “arribats al mes de gener i davant de la manca d’informació per part de les empreses es va requerir a l’Ajuntament que, en tant que titular del servei, vetllés pel compliment de la legislació vigent en el procés de subrogació, previst per l’1 de març”.

Tant l’Estatut dels Treballadors com el Conveni Col·lectiu del sector garanteix el dret de subrogació de les treballadores però també garanteix que la Representació Legal de les Treballadores tindrà dret a la informació de l’empresa sortint i de l’empresa entrant i dret a participar en reunions prèvies a la subrogació per abordar les condicions referents a aquesta. CCOO denuncia que a dia d’avui, “ni Accent Social (Grup Clece) ni Sacyr han complert amb aquesta legislació. I tot i els advertiments que vàrem fer a l’Ajuntament, aquest tampoc ha fet res per tal de que les empreses prestadores del servei complissin amb aquesta legislació”, ressalten.

Nou comentari

Comparteix