MónTerrassa
CCOO demana mesures per afrontar la gran llista d’espera d’FP al Vallès
  • CA

El sindicat de Comissions Obreres al Vallès Occidental ha reclamat mesures urgents per als graus de Formació Professional amb l’objectiu d’afrontar la crisi en l’oferta pública que conculca el dret a l’educació. Han comunicat que s’ha d’arribar a un pacte o acord per l’FP inicial per a evitar l’exclusió social, així com empitjorar la situació de pobresa, l’atur juvenil i l’abandonament escolar.

El sindicat ha fet públic en un comunicat que al la comarca del Vallès Occidental hi ha unes 5.400 peticions davant de 4.600 places, el que es tradueix en una llista d’espera de 800 persones. Les CCOO han denunciat aquesta situació, qualificant-la com “una manca estructural, fruit de la no planificació de l’oferta d’FP, de la desinversió educativa, de l’ofegament del creixement de l’oferta pública i de la manca d’orientació professional”.

Segons el sindicat, la manca de planificació del Departament dEducació té unes “greus conseqüències sobre el dret a la formació de l’alumnat que opta per l’FP” i la segregació que representa no garantir la seva escolarització, tenint en compte que ens trobem en un context de dèficit d’oferta i en una situació de crisi sanitària, social i educativa. Però alerta que aquesta situació de dèficit de places no és nova, sinó que va arrossegant-se des de fa anys: “Ja advertíem de l’augment de la demanda de formació professional provocat per diferents factors socials, com el creixement demogràfic, l’increment de persones adultes que han optat per una formació reglada, i el context de la pandèmia”, han explicat.

Així doncs, davant la realitat d’aquesta llista d’espera, amb un creixement del 20% de preinscripció a l’FP en relació al curs anterior, les CCOO del Vallès Occidental demanen de manera urgent i necessària “establir mesures excepcionals i un gran pacte o acord per l’FP inicial per a evitar l’exclusió social i l’empitjorament de la situació de pobresa, l’atur juvenil i l’abandonament escolar”. En la mateixa línia, també han reclamat, juntament amb representants de la comunitat educativa l’increment del pressupost per a educació fins al 7% del PIB.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa