MónTerrassa
Catlab consolida el model territorial integrat coincidint amb el desè aniversari
  • CA
Ponents a la jornada al Catlab | MútuaTerrassa

!--akiadsense-->

El laboratori d’anàlisis clíniques Catlab compleix aquest juny una dècada de la seva posada en marxa. Va iniciar la seva activitat al 2008 fruit de la integració dels Laboratoris de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Al 2012 s’hi va afegir el laboratori de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM). Els propòsits que van promoure la integració i que actualment refermen la consolidació del projecte Catlab son l’augment de la capacitat tecnològica, l’ampliació de la cartera de serveis d’alt nivell, la incorporació de tecnologies de la informació, l’aprofitament de les economies d’escala, el creixement de l’àmbit geogràfic d’actuació i la consolidació del model de col·laboració entre centres sanitaris. La particularitat en el model territorial esdevé un dels trets distintius que defineixen Catlab ja que, a diferència d’altres laboratoris de característiques similars, també abasta l’Atenció Primària i Plurihospitalària.

Catlab s’estructura en quatre laboratoris físicament diferenciats: els tres laboratoris hospitalaris (CST, HUMT i FHSJDM) i el laboratori central. Els primers donen servei 24 hores/365 dies l’any i processen mostres d’urgències, d’hospital de dia, de microbiologia hospitalària i hospitalització (només al CST). El laboratori central compta amb 1800 m2 , està ubicat a l’edifici del “Parc Logístic de Salut” de Viladecavalls i presta servei a 42 Centres d’Atenció Primària (CAP), residències de gent gran, hospital penitenciari, CAR de Sant Cugat i processa també analítiques de revisions mediques d’empresa i de companyies d’assegurances.

Aquest dijous, sota el títol Genètica: del laboratori a la pràctica clínica, Catlab ha celebrat una jornada centrada en l’aplicació de les eines de la genètica al maneig del pacient. Dirigida a professionals, la inauguració ha anat a càrrec de la Dra. Imma Caballé, directora de Catlab i Presidenta de la Societat Espanyola de Medicina de Laboratori. A continuació s’han esdevingut tres conferències emmarcades en l’àmbit de la genètica. La primera ha anat a càrrec de la Dra. Anna Veiga, biòloga i directora d’I+D de servei de Medicina de Reproducció de Dexeus Salut de la Dona, i ha tractat sobre la recerca en cèl·lules mares pluripotents.

La Dra. Clara Serra, assessora de la Unitat de Genètica Clínica i Biologia Molecular de l’Hospital Vall d’Hebron, ha pronunciat la segona, en aquest cas centrada en l’assessorament genètic i, finalment, el Dr. Manel Esteller, director d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, ha parlat sobre l’epigenètica a la salut i la malaltia. Pel que fa a la cloenda, ha anat a càrrec d’Enric Mangas, president del Consell d’Administració de Catlab i de Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls. Com a punt i final s’ha dut a terme una visita guiada per les instal·lacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa