MónTerrassa
El catàleg de les vocacions industrials amb més demanda de feina al Vallès
  • CA
Presentació del catàleg de vocacions industrials
Presentació del catàleg de vocacions industrials | CCVO

!--akiadsense-->

La Cambra de Comerç de Sabadell ha acollit aquest dimecres l’acte “La indústria: motor de present, oportunitats de futur”, organitzat pel Consell Comarcal en el marc del Pacte per la Reindustrialització. En la sessió s’ha presentat el Flaix de la Indústria, que recull les principals dades sobre la situació actual del sector industrial i la seva evolució. També s’ha presentat el treball del Consell i el Pacte per impulsar la formació en la indústria i donar a conèixer les vocacions industrials.

En el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, la Mesa de la Formació pel treball, integrada pels ajuntaments que desenvolupen serveis de formació, els agents socials i econòmics del territori i els tres consells de la formació, ha elaborat el Catàleg de vocacions industrials prioritàries del Vallès Occidental. Durant el 2018 es va fer una important tasca d’anàlisi que ha permès seleccionar aquelles vocacions amb més demanda de llocs de treball, vacants formatives i previsió de mancances professionals a mig i llarg termini.

Una vocació industrial és un ofici o agrupació de diferents ocupacions que tenen en comú una o vàries àrees de coneixement i camps d’interès dins d’un sector d’activitat econòmica concret. El catàleg té per objectiu fer promoció de les vocacions industrials per a facilitar el seu coneixement, recuperant el valor dins l’àmbit formatiu i laboral, trencant mites i estereotips de gènere, amb material pràctic i atractiu. Per a cada vocació s’ha elaborat una fitxa on es descriu la vocació, els itineraris formatius, les competències clau, les sortides professionals i la descripció de casos d’èxit. També s’hi explica quin entorn laboral ofereix el sector i algunes de les empreses que hi ha a la comarca.

En base al catàleg s’han posat en marxa un seguit d’activitats per impulsar les diferents vocacions industrials entre el jovent i les empreses.

Quines són els les vocacions industrials prioritàries a la comarca?

Alimentació

Indústria alimentària

Qualitat

Manteniment industrial

Prevenció riscos industrials

Control de Qualitat

Muntador industrial

Química

Injecció de plàstics

Indústria Química

Metall-Mecànica

Transformació metàl·lica

Fabricació industrial amb mecanització

Automoció

Tèxtil

Disseny tèxtil

Fabricació tèxtil

Tecnologia

Robòtica

Informàtica i comunicacions

Impressió 3D

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa