MónTerrassa
La Cambra s’omple d’art amb obres dels dibuixants de carrer Urban Sketchers

La Cambra de Comerç de Terrassa acull una cinquantena d’obres del col·lectiu de dibuixants de carrer Urban Sketchers. L’exposició porta per nom “Arquitectures de Terrassa. La mirada dels dibuixants de carrer” i mostra pintures d’edificis emblemàtics de Terrassa vist des de la perspectiva d’un ciutadà de carrer. Es podrà veure fins al 10 de juny a la sala d’exposicions de la institució, i és d’entrada gratuïta.

Aquesta exposició ha estat preparada pels mateixos organitzadors de la jornada anual “Terrassa Dibuixa”, un esdeveniment cultural entorn un edifici de la ciutat que, dissabte dia 27 de maig, va omplir la Cambra de Terrassa amb els artistes d’aquest col·lectiu. Els dibuixants van captar les vistes de la ciutat des del mateix edifici de la Cambra, així com l’arquitectura de l’edifici.

Segons apunta la Cambra en un comunicat, entre les obres que s’exposen a la Cambra de Terrassa, destaca la presència dels edificis del prolífic arquitecte Lluís Muncunill. Tampoc no hi falten dibuixos inspirats en les construccions de Coll i Barcardí, com el Parc de Desinfecció, i altres icònics racons arquitectònics de la ciutat com l’Estació del Nord i les tan característiques xemeneies terrassenques llegat del seu passat fabril. També hi és present l’habitatge de Josep Cirera, al barri del Segle XX, assassinat pels nazis l’any 1941.

“Terrassa Dibuixa” d’Urban Sketchers torna a la Cambra

La Cambra de Comerç de Terrassa va acollir el “Terrassa Dibuixa” per segona vegada aquest passat dissabte. La cita va comptar amb la master class del reconegut il·lustrador madrileny Jorge Arranz, titulada “La línea es la esencia de todo dibujo”. Un altre dels moments significatius de la jornada va estar el “Dibujazz”, una dibuixada al ritme de l’actuació musical del grup “The Heeks”.

Més sobre Urban Sketchers

El col·lectiu Urban Sketchers persegueix captar el patrimoni “tal com és en el moment de ser plasmat i entès com una manera contribuir a la seva preservació”, apunten. Entre els preceptes d’Urban Sketchers està el de dibuixar in situ, a cobert o a l’aire lliure “capturant directament allò que observem” i cercant “la fidelitat de les escenes que presencien”. L’ajuda mútua, el dibuix en grup i compartir les creacions a Internet són també elements inherents i fundacionals del moviment Sketchers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa