MónTerrassa
Cambra de la Propietat de Terrassa titlla de “despropòsit” apujar els impostos

La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca ha presentat al Registre de Documents de l’Ajuntament de Terrassa una petició formal per tal que es congelin els impostos municipals per a l’exercici 2017. Efectivament, l’institució exposa que ha tingut coneixement per la premsa local que es planteja en l’expedient de modificació de les ordenances fiscals i pressupost municipal per al 2017, un increment de la pressió fiscal, que en termes generals seria de l’1 per cent i en alguns tributs superior.

La Cambra, en la representació dels propietaris i del sector de la propietat urbana en general, considera que és un despropòsit plantejar un altre increment de la fiscalitat. En la petició formal s’afirma que “no calen molts estudis i informes saberuts per constatar que la renda dels nostres conciutadans terrassencs ha anat minvant d’uns anys ençà i també la dels propietaris –és ben sabuda i evident en aquest sentit la pèrdua de valor i rendibilitat dels immobles de tot tipus i del seu arrendament a Terrassa- la qual cosa desaconsella totalment qualsevol increment de la pressió fiscal”.

La Cambra assegura que els ingressos municipals han crescut en els darrers anys. “L’any 2016, per exemple el pressupost va créixer en un 4’21% respecte del de 2015, i no es tenen dates de la liquidació que segurament donarà un increment superior”, subratllen. Així mateix, l’ens critica que l’Ajuntament “no dóna mai resposta concreta a les propostes, suggeriments o al·legacions que li fem periòdicament en aquest sentit”.

En aquest sentit, demanen “una vegada més” que quan es formuli a la ciutadania i al plenari les propostes corresponents en matèria fiscal, el govern municipal i l’alcalde Jordi Ballart tinguin en compte la situació actual i “optin per equilibris pressupostaris que evitin apujar la pressió fiscal dels ciutadans i per tant, que una vegada més, es transvasin més diners de les butxaques ciutadanes a les arques municipals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa