MónTerrassa
Un calendari per posar en valor els productes i productors de Terrassa
  • CA

Un calendari per posar en valor les productes i productors de Terrassa. Aquest és l’objectiu principal d’aquesta iniciativa impulsada des de Terrassa Gastronòmica, que arriba aquest any a la seva cinquena edició. Aquest treball està editat per l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de la la Fundació Terrassenca Sant Galderic, del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, i el suport de productors i elaboradors de Terrassa Gastronòmica, així com del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

“Volem aconseguir que totes les terres del nostre entorn estiguin en funcionament, i per això, aquest calendari ens ajuda a fer visible el producte de proximitat i els productors locals”, ha especificat el regidor de Turisme, Pep Forn. El govern considera que cal “potenciar un element diferenciador de Terrassa, com és l’oferta gastronòmica”, i per això s’ha apostat per crear la marca turística Terrassa Gastronòmica, que fa de paraigua de totes aquelles iniciatives i esdeveniments en què el paladar i l’estómac en son els protagonistes.

El calendari s’ha anat confeccionat durant tot l’any, fent un seguiment dels diferents productors, la cara visible mes a mes. A les seves fulles hi podrem trobar detallats els productes de temporada, els productes catalogats dins de Terrassa Gastronòmica (vins, horta, xarcuteria o pastisseria, entre d’altres), o la relació d’activitats i esdeveniments que s’organitzen des dels diferents gremis (fires comecials, rutes…). En total s’han editat 2.000 unitats que es poden adquirir des d’aquest mateix dilluns als dos mercats de Terrassa, a l’Oficina de Turisme, i als restaurants, establiments i associacions vinculades al Terrassa Gastronòmica.

Acte de presentació del nou Calendari Gastronòmic de Terrassa 2023 | Lluïsa Tarrida

Visibilitzar els pagesos i els restauradors locals

Des de la Fundació Sant Galderic, Ignasi Martínez, ha explicat que per ells el calendari “és una oportunitat per presentar el sector agrícola i pagesia de Terrassa i comarca. Per això, aquest any, hem proposat que les fotografies hi sortissin els productors en primera persona, perquè la ciutadania sigui conscient que tenim pagesos en aquesta terra”. A més es mostren satisfets que al final del calendari hi hagi una llista amb tots els productors locals, “una xifra que tot i que no ha augmentat, tampoc ha disminuït, la qual cosa és una bona notícia”, ha recalcat.

Per la seva banda, des del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca, Maite García, ha exposat que el calendari és una eina molt important per “arribar a un públic que no està massa connectat a les xarxes socials, i d’aquesta manera poden tenir present els actes i fires que anem organitzant”. I a més, també de visibilitzar quins són els establiments que aposten per productes de proximitat i km 0 gràcies a la llista que s’hi pot trobar. “Esperem que més restauradors s’animin i en els pròxims mesos s’incrementin els llocs on poder degustar aquests aliments”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa