MónTerrassa
Caixers automàtics discriminen el català a Terrassa
  • CA

Alguns caixers automàtics de Terrassa discriminen el català. Així ho ha denunciat un client que ahir dimecres 27 d’abril va utilitzar el caixer automàtic d’un garatge públic de la ciutat i no va poder ser atès per la màquina en la llengua catalana. L’usuari ha fet pública aquesta queixa a través de les xarxes socials, i no ha quedat exempta de reaccions. I és que en veure la publicació, unionistes han respost que “la obsessió per arraconar el castellà a Catalunya està portant alguns independentistes a tocar el més absolut dels ridículs”. 

La queixa ha vingut de l’usuari Lluís Feliu, periodista i doctor en màrqueting, tal i com es mostra a la biografia del seu perfil. Feliu ha denunciat que “a Terrassa els caixers automàtics no parlen en català”. Encara que el client seleccioni la bandera catalana de la pantalla de la màquina per ser atès en llengua catalana, el caixer respon automàticament parlant en castellà

Apart d’aquesta discriminació, l’usuari també ha publicat fotografies on es mostra com tots els cartells estan escrits en castellà. “És un garatge públic i tot està escrit en espanyol… En fi, tenim molta feina per fer per normalitzar la llengua”, ha escrit Feliu. 

Acusació per “arraconar el castellà a Catalunya”

La publicació no ha agradat a alguns unionistes, que no han tardat a parlar sobre la queixa de Feliu. El mitjà digital ‘El Catalàn’ ha escrit que “la obsessió contra el castellà no té límits entre els radicals independentistes”, i ha afegit que “la obsessió per arraconar el castellà a Catalunya està portant alguns independentistes a tocar el més absolut dels ridículs”. A més a més, l’han acusat de perseguir “el segon idioma més utilitzat del món”.

Tal i com escriuen a la seva web, El Catalàn es defineix a sí mateix com “el diari digital que pretén donar veu a la Catalunya real, la que és ignorada i depreciada pels mitjans de comunicació de la Generalitat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a abril 28, 2022 | 16:48
    Joan abril 28, 2022 | 16:48
    Doncs té tota la raó. És una pena com ja no s'escolta parlar català. Com està tot en castellà. Avui mateix he anat al IKEA i les caixeres totes sudamericanes que no m'han entés quan he volgut parlar català. No podem fer servir el català a Catalunya. Una vergonya.
    • Icona del comentari de: Josep a abril 28, 2022 | 17:34
      Josep abril 28, 2022 | 17:34
      Es una empresa privada oi? Es ben facil,qui no vulgui que no hi vagi, com si parlen en xines. El catala ja esta mes que imposat, perdo, vull dir defensat, des de tots el organismes publics. Alguns tenen un concepte de la democracia un mica Sui generis...
  2. Icona del comentari de: Josep a abril 28, 2022 | 17:29
    Josep abril 28, 2022 | 17:29
    Sempre parlant dels unionistes. Es una empresa privada oi? Es ben facil,qui no vulgui que no hi vagi, com si parlen en xines. El catala ja esta mes que imposat, perdo, vull dir defensat, des de tots el organismes publics. Apa siau
  3. Icona del comentari de: CagaÑol a abril 29, 2022 | 01:09
    CagaÑol abril 29, 2022 | 01:09
    hahahha el segon idioma del món, espanya continua creient-se les seves mentides. El segón no era l'Hindú? I mira de que serveix, hahaha. Cada dia l'espanyol va perdent parlants, es un idioma per fracassats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa