MónTerrassa
Una botiga de Terrassa innova amb un hort vertical
  • CA

Un hort vertical en el qual es cultiven enciams vius. Aquest és un dels darrers projectes innovadors que la Montse i en Vicens ha apostat per a la seva botiga, Miquetes a granel. Ubicada al carrer de Galileu, número 119, va obrir les seves portes el gener de 2013, ara farà 9 anys. La idea de negoci va ser sorgir amb la voluntat d’oferir productes de qualitat, de proximitat i sobretot ecològics, procedents de la nostra ciutat o de la comarca. I fer-ho d’una manera diferent a l’habitual, apostant pel model “a granel”. Món Terrassa ha parlat amb ells perquè ens descobreixin aquest producte únic a Terrassa, del qual se’n destaca per no necessitar terra, trobar-se en un ambient protegit, aconseguir un estalvi d’aigua del 90% i mantenir totes les vitamines i propietats al 100%.

Com ha estat la rebuda d’aquest nou producte?

L’experiència amb l’hort vertical ha estat realment molt positiva. Hem pogut oferir enciams vius a la nostra clientela. El sabor és immillorable, d’una qualitat excepcional. Els enciams vius són de proximitat, sense tòxics i contribueixen, d’aquesta manera, a una alimentació més saludable.

És el primer prototip que l’empresa instal·la a Terrassa. Per què creieu que van escollir Miquetes com a pioners?

Miquetes és un referent a Terrassa en productes de qualitat, sense additius i en venda de productes a granel de proximitat i ecològics. Creiem que és per això que hem tingut la sort de tenir el mòdul de prova de l’empresa Aquavivaprojects a la nostra botiga. Juntament amb la fruita i verdura que ens porten els pagesos que treballen amb productes ecològics, la sinèrgia que s’ha generat ha estat molt i molt bona.

Un dels exemplars d’enciam de l’hort vertical | Miquetes a granel

Miquetes a granel va néixer amb una idea molt clara.

Sí, el nostre compromís és ferm: qualitat i servei, oferint el millor de nosaltres i buscant sempre el millor per els nostres clients i clientes.

I el producte estrella o allò que els diferencia?

Actualment ens hem especialitzat en la neteja de la llar biodegradable, que poden utilitzar la gent amb sensibilitat Química (SQM). D’aquesta manera aportem el nostre granet de sorra perquè l’ús del plàstic vagi desapareixent de les nostres llars. És per aquest motiu que els nostres clients poden portar els seus propis envasos i contribuir a la reducció de plàstics.

Per què creieu que és necessària una botiga d’aquesta mena?

La nostra aposta resideix en reduir l’impacte medioambiental. Aquest és un dels nostres reptes. És per això que treballem el granel en fruits secs, vins, cereals, galetes, arrossos, sucres, llegums, bolets, farines, pasta, fruita i verdura… I l’avantatge que sempre destaquem d’aquest model de compra és que amb la venda a granel comporta que compres el que realment necessites i en la quantitat que necessites.

Així doncs es pot realment alimentar el plàstic de l’alimentació.

Estem compromesos amb el medi ambient i amb el nostre planeta. I per això sí, creiem que hem de fer el possible per eradicar l’ús de plàstics en tots els productes de la vida quotidiana i l’us de químics i contaminants que perjudiquen la nostra salut. També en l’alimentació. Creiem fermament que el canvi és possible.

Des que vau començar el 2013 a ara, heu notat un increment de l’interès per l’alimentació saludable i bio? Anem per bon camí?

És un fet que cada vegada hi ha més gent interessada en dur un estil de vida més saludable. Això comporta un increment en la economia circular i en la consciència de la importància que té per la teva salut el fet de dur una bona alimentació i el fet de no utilitzar tòxics en la neteja i en els productes quotidians de la nostra llar. I sí, hem avançat des que vam començar però ens queda encara molt camí a fer i és un treball lent.

Miquetes a granel, una botiga del barri de Ca n’Aurell de Terrassa | Cedida

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David Coroa a gener 23, 2022 | 09:39
    David Coroa gener 23, 2022 | 09:39
    El típic anunci encobert amb preguntes "fetes a mida". Que original!
  2. Icona del comentari de: Pere a gener 26, 2022 | 09:24
    Pere gener 26, 2022 | 09:24
    MonTerrassa no se us cau la cara de vergonya de ser tan classistes? Terrassa és molt més que Terrassa Centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa