Des de l’abril de 2019, moment en què es va posar en funcionament la producció al Centre Logístic de Biomassa, ja s’ha produït més de 6.100 tones d’estella provinent de fusta de boscos del Vallès Occidental. Aquesta és una de les dades que s’ha donat a conèixer aquest dilluns, en el marc de la visita de consellers dels diferents grups comarcals a l’equipament, per conèixer-ne el seu funcionament actual i quins són els projectes de futur.

Les 6.100 tones d’estella equivalen a un subministrament d’aproximadament 24 giga wats d’energia tèrmica, que donen servei a equipaments de la comarca, com per exemple els ajuntaments d’Ullastrell, Vacarisses, Terrassa o Viladecavalls. I pròximament, també el de Cerdanyola. A més d’usuaris privats com una empresa del sector agrari de la comarca amb necessitats d’energia tèrmica.

L’aposta per aquesta energia renovable suposa l’estalvi de l’emissió de més de 5.000 tones de CO2 a l’atmosfera. I el Centre Logístic de Biomassa encara té capacitat per fabricar i produir més biomassa ja que actualment només es troba en poc més del 50% de capacitat. Actualment, el 70% de la fusta utilitzada prové de boscos de dotze municipis de la comarca mentre que la fusta adquirida prové majoritàriament de la gestió forestal sostenible de finques de propietat privada i de l’execució de franges de protecció d’incendis que duen a terme els municipis.

El conseller de Territori, Carles Rodríguez, ha explicat en la visita al Centre que “la gestió forestal sostenible és l’eina imprescindible per fer els boscos menys vulnerables al canvi climàtic, disminuint la seva combustibilitat i incrementant la seva resistència, així com potenciant la seva capacitat d’absorció de CO2”. També ha assegurat que “els boscos i el sector forestal poden contribuir enormement a aportar solucions sostenibles als desafiaments actuals i futurs de la societat, com combatre el canvi climàtic, reduir la dependència dels combustibles fòssils, promoure la bioeconomia circular i protegir la biodiversitat i els recursos naturals”.

El Centre Logístic produeix estella des de 2019 | CCVO

Nou comentari