MónTerrassa
Bio2Coat, serà accelerada per millorar la digitalizació agroalimentària

Una start-up de Terrassa ha estat una de les 15 escollides pel programa d’innovació oberta AgroBank Tech Digital INNovation, que treballa per “accelerar la digitalització agroalimentària i reforçar la seguretat i sostenibilitat en tota la cadena de valor industrial”, explica CaixaBank. Es tracta de Bio2Coat, una empresa especialitzada en reduir el malbaratament alimentari i l’ús excessiu dels envasos de plàstic. L’start-up, dedicada a la nanotecnologia, treballarà per aquesta transformació digital i així complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats en l’Agenda 2030 de l’ONU.

En la primera edició d’aquesta convocatòria s’ha aconseguit atreure 154 empreses d’àmbit nacional i internacional, segons dades de l’entitat, de les quals se n’ha seleccionat 15: 13 en àmbit nacional (Terrassa, Lleida, Múrcia, Cartagena, Toledo, San Fernando d’Henares, Lugo, Granada, Torrent, Saragossa i Badajoz) i dues en àmbit internacional, de Perugia (Itàlia) i Rishpon (Israel).

Entre aquestes start-up hi ha solucions relacionades amb l’e-commerce agrícola, l’agricultura de precisió, la nanotecnologia -com és el cas de la terrassenca Bio2Cat-, la intel·ligència artificial, la robòtica, la tecnologia algorítmica, l’IoT, el big data, la biotecnologia i el Blockchain.

Un sector que mira cap a la digitalització, sostenibilitat i innovació

Per a Sergio Gutiérrez, director d’AgroBank, l’acollida de la primera edició d’AgroBank Tech Digital INNovation demostra “les ganes que hi ha en el sector per la innovació, la digitalització i la sostenibilitat”.

Afegeixen que “estem segurs que les solucions tecnològiques seleccionades per a la fase d’acceleració seran fonamentals per abordar els reptes del futur agroalimentari, millorant la productivitat i sostenibilitat d’un sector clau de l’economia espanyola”.

Els reptes del programa per la digitalització agroalimentària

El programa s’estableix en vuit reptes estratègics: Agricultura de precisió; energies alternatives i sostenibilitat en el camp; automatització dels processos de transformació; sostenibilitat i eficiència energètica; gestió sostenible de l’aigua; economia circular, innovació en l’envasament, emmagatzematge i logística, noves plataformes d’e-commerce i venda; traçabilitat i seguretat agroalimentària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa