MónTerrassa
El barri on més ha pujat el preu dels pisos a Catalunya, a Terrassa
  • CA

El barri on més ha pujat el preu dels pisos a tota Catalunya es troba a la ciutat de Terrassa, segons ha informat el portal Idealista. Es tracta del barri de Poble Nou, on els preus s’han disparat des de l’esclat de la pandèmia, convertint-se així en el barri on més ha pujat els preus de la ciutat de Terrassa i de tota Catalunya.

La pàgina web de compra i lloguer d’habitatges ha publicat unes xifres que informen sobre els barris on més ha pujat el preu de totes les comunitats autònomes de l’Estat espanyol. En el cas de Catalunya, el premiat és el barri de Poble Nou de Terrassa, situat al nord-est de la ciutat i que ocupa la part central del districte 5, conformat per la barriada del Poble Nou a la banda occidental i la Zona Esportiva a la part central i oriental. Té una superfície de 0,88 km2 amb aproximadament 12.000 habitants.

El preu de l’habitatge en aquest barri ha pujat un 24,5% des del setembre de 2019. El portal informa que el preu pel m2 en aquesta zona és de 1.851€. Tot i que aquest barri sigui on més han pujat els preus durant els últims dos anys, no significa que sigui el més car de tota Catalunya. En aquest cas, el premiat és el barri de Pedralbes, a Barcelona, on es calcula que el preu per m2 és de 6.125€, una xifra que ha disminuit un 3,7% respecte el 2019 però que el continua mantenint com el barri més car del territori.

Cal mencionar que, tot i que Poble Nou sigui el barri on més s’han disparat els preus de l’habitatge a Catalunya, s’han produït pujades de preu més pronunciades a altres barris de l’Estat espanyol, com el barri de Las Salinas a Roquetas de Mar, a Andalusia, amb una pujada del 46,3% o el barri de Golf Guadiana a Badajoz, a Extremadura, amb una pujada del 41,4%.

Per fer aquest estudi, Idealista explica que ha utilitzat els preus de venda publicats el setembre de 2021 en el seu informe i els ha comparat amb els publicats el 2019. S’han utilitzat totes les dades dels nivells més segmentats (barris) i quan la mostra disponible no ho ha fet possible, s’ha utilitzat un nivell superior (districte).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa