MónTerrassa
Barri Futur i Institut Montserrat Roig s’uneixen per impulsar comerç local

Comerços de la comunalitat urbana Barri Futur i l’Institut Montserrat Roig han unit forces per impulsar el comerç local i de proximitat amb la signatura de dos convenis que volen defensar i posar en pràctica els valors de l’Economia Social i Solidaria. Per una banda, el conveni per crear l’agrupació Comerç Barri Futur formada per comerços i cooperatives de l’entitat; i el conveni que de col·laboració entre aquesta agrupació amb l’Institut Montserrat Roig per desenvolupar un projecte sociopedagògic que s’ha presentat aquesta tarda en roda de premsa al centre educatiu.

L’inici del projecte es remunta a principis de curs, quan “ens van proposar la idea cooperar amb Barri Futur i participar per fer una millora de la ciutat”, explica Idelsa Cumbreño, alumne del CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials. Després d’una reunió per definir el projecte amb l’objectiu d’impulsar el comerç local, alhora que posar en practica la formació del grau, es va començar a posar en marxa. Al llarg d’aquest curs s’ha dut a terme una primera fase, i la voluntat del conveni és que es continuï millorant el projecte el curs 2023/2024.

En aquesta primera fase, es va realitzar una diagnosi a nou comerços a través d’entrevistes que van servir per validar hipòtesis, detectar necessitats i analitzar com es podia posar en valor tot aquest comerç amb un projecte comunicatiu, principalment digital. “Amb aquestes diagnosis es van poder conèixer els comerços, persones i projectes de vida que hi ha al darrera, aprenent de les històries reals de qui treballa i dinamitza un espai, una comunitat”, expliquen.

Cartells publicitaris, xarxes socials i una pàgina web

El resultat va ser la proposta d’oferir una sèrie de serveis que intenten donar solucions a les necessitats comunicatives i de visibilitat dels comerços: una pàgina web, continguts a xarxes socials i disseny i elaboració de cartells publicitaris. La pàgina web reuneix tots comerços que compleixen amb els valors de l’Economia Social i Solidària, “allà veus perfectament els comerços de la ciutat per poder fer barri”, exposen. Les xarxes socials es poden seguir a @comercbarrifutur.

El projecte seguirà endavant el curs 2023/2024

De cara al curs 2023/2024 es desenvoluparà un pla de millora “amb un projecte pedagògic que contempli una metodologia de formació teòrica i pràctica més completa, revisant parts del procés realitzat i afegint noves línies d’actuació i impuls”. Exposen que les signatures “son la voluntat de seguir col·laborant i desenvolupant un projecte que ens aporti a tothom”.

Els comerços participants son: La Xicra, Com Abans, Fruiteries Maresme, Els Campaners, Bio Pompas, El Tastet De la Cisqueta i MErcat de Sant Pere i La Natural Coopmunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa