MónTerrassa
Banc Sabadell acorda amb els sindicats l’acomiadament de 1.380 persones

Banc Sabadell ha arribat a un acord amb els sindicats per dur a terme el procés de reorganització de l’entitat a Espanya, que contempla l’acomiadament d’un mínim de 1.380 persones amb baixes voluntàries a través d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que pot augmentar fins a 1.605 treballadors si n’hi ha que opten per acollir-se al pla de baixes.

Banc Sabadell ho ha aclarit en un comunicat que explicava el següent: “L’acord contempla la sortida de 1.605 persones, equivalent a un 10% de la plantilla, dels quals 950 seran en funcions administratives de xarxa, 400 en funcions comercials i 255 persones dels centres corporatius, i la possibilitat d’adhesió voluntària tant en el cas de prejubilacions com d’extincions. La voluntarietat serà el criteri prioritari, sempre que s’aconsegueixi l’objectiu d’ajustament mínim acordat de 1.380 persones”.

Segons informa el banc, l’acord ha comptat amb el suport del 100% de la representació sindical a la taula negociadora. El pla estratègic té com a objectius la modernització del banc, la millora del servei als clients, l’augment d’ingressos i una reducció de costos necessària. En aquest darrer objectiu s’emmarca l’ERO que signat ahir divendres 15 d’octubre.

El sindicat CCOO ha expressat en un comunicat ha estat un acord “in extremis” i que ha estat un negociació “molt complexa”. Tot i aixñi, subrallen que “creiem que hem arribat a un acord molt satisfactori” amb temes innovadors en el sector com “el manteniment de les condicions financeres per a tots els treballadors que s’hi adhereixin”.

Aquest acord inclou també un pla de recol·locació a través de RigthManagement, empresa especialitzada del grup Manpower, amb l’objectiu de recol·locar el 100% de les persones que s’adhereixin al pla. Banc Sabadell estima que el cost del procés serà de 269 milions d’euros abans d’impostos, sense impacte en la ràtio Common Equity Tier 1 (CET1) fully-loaded en estar íntegrament finançat amb plusvàlues per la venda de bons de la cartera de cost amortitzat. Tant la provisió pels costos de reestructuració com les plusvàlues s’han registrat en el tercer trimestre del 2021.

Al mateix temps, aquest procés permetrà al banc obtenir uns estalvis mínims de 100 milions d’euros abans d’impostos, en línia amb el full de ruta dissenyat al Pla Estratègic de Banc Sabadell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raquel a octubre 17, 2021 | 16:39
    Raquel octubre 17, 2021 | 16:39
    Propongo que dejemos colgada a la gran banca. Vayámonos todos a la Caixa d'Enginyers u otras pequeñas, o a la banca ética, etc. Un buen escarmiento les vendría bien después de lo que nos han costado. ¿Recuerdan ustedes?: Ganancias privadas pero pérdidas socializadas. Les hemos pagado la fiesta con nuestros sueldos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa