MónTerrassa
Autònoms Egarencs exigeix al govern que protegeixi millor els comerciants
  • CA

Autònoms Egarencs ha reclamat al govern municipal de Terrassa que incrementi les mesures de protecció als comerços de la ciutat. Aquesta setmana, una delegació de l’entitat a nivell local encapçalada pel seu president, Joaquín Peñalver, ha visitat dos establiments que han patit un robatori amb violència en les darreres setmanes. Es tracta de Planeta Animal, ubicat a l’avinguda del Vallès, i de D’Yuliet Moda, al carrer de Manresa, ambdós ubicats al barri de Sant Pere Nord.

L’entitat considera inconcebible que els comerciants haguessin de veure com individus assaltaven armats amb panots o amb ganivets les seves botigues, arribant a posar en perill les seves vides -en un dels casos, un dels lladres va amenaçar amb l’arma blanca la filla de la propietària-. “Hem pogut constatar en primera persona, la por i l’abandonament que tenen els nostres comerciants per exercir la seva tasca diària”, han lamentat des d’A/E.

Walkie Talkies per protegir-se

El temor i la sensació s’inseguretat s’ha incrementat tant en els darrers mesos que, subratllen, els comerciants s’han vist obligats a organitzar-se de manera interna. Fins al punt que “entre comerços es contacte amb walkie talkies per avisar-se davant d’un perill imminent” o quan detecten individus amb actitud sospitosa. Aquesta està sent una de les accions que s’estan duent a terme, però consideren i recalquen que no hauria de ser la seva feina i que no poden continuar vivint amb aquesta angoixa permanent.

Per aquest motiu, un cop coneguda la situació que estan patint, des d’Autònoms Egarencs s’han dirigit al govern municipal per exigir que hi hagi un “augment d’agents de la Policia Municipal de Terrassa i un increment de les mesures de seguretat i protecció dels comerços de la nostra ciutat”.

La plataforma considera que no pot ser que “ens cusin a impostos desorbitats i que tinguem aquest abandonament municipal i inseguretat, obligant-nos a col·locar càmeres de vigilància privades i tancar-nos a pany i forrellat. I el que és pitjor, per després veure que el delinqüent entra per una porta i en surt per una altra”. I és que l’entitat és molt crítica amb l’alcalde Jordi Ballart, “deixi ja de fer promeses i comenci a exercir d’alcalde, perquè va camí de destrossar el teixit comercial local”, han exclamat.

Autònoms Egarencs ha visitat dos dels comerços de Terrassa que han patit un atracament en els últims dies | A.E.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa