MónTerrassa
L’Autcat valora el nou règim d’autònoms com una “passa endavant”
  • CA

La junta de l’Organització d’Autònoms de Catalunya ‘Autcat‘, membre de la patronal Cecot, valora el preacord sobre el nou règim de cotització d’autònoms com “una passa endavant” que ha de permetre que les persones autònomes cotitzin pels seus ingressos reals i accedeixin en el futur a pensions més altes, segons ha explicat Enric Rius, president de l’Autcat.

Des de la Junta de l’Autcat consideren que la proposta de cotització en funció dels ingressos reals “és la via idònia i una demanda històrica dels autònoms per equiparar no només les quotes sinó també les prestacions”. Tot i així, opinen que “no n’hi ha prou d’establir les cotitzacions dels autònoms en base a les necessitats de la Seguretat Social, cal plantejar-les tenint en compte les necessitats dels autònoms i d’una perspectiva íntegra, també tenint en compte aspectes fiscals”.

L’entitat també considera de justícia que s’equipari l’aportació de recursos entre treballadors per compte aliè i treballadors autònoms perquè d’aquesta manera es pugui treballar de manera clara per “eliminar el frau a través dels falsos autònoms” i també de l’”economia submergida que actualment representa un 22% del nostre PIB”.

Una baixa cotització que perjudica “als mateixos autònoms”

Des de l’Autcat també es considera important corregir l’argumentació que apunta a que la baixa cotització de les persones treballadores autònomes està posant en risc el sistema de pensions. “Lamentem que es vulgui donar la idea de que una baixa cotització per part dels autònoms sigui la causant de tensionar el sistema perquè una baixa cotització a qui perjudica realment és als mateixos autònoms”, afirma Rius.

Equiparar el règim d’autònoms al règim general

Per a l’Organització d’Autònoms de Catalunya, la solució a tots aquests greuges comparatius passa per eliminar el règim d’autònoms i equiparar-lo al règim general, amb els mateixos drets i obligacions. Establint un mecanisme on “es pagui pel que es guanya“, on es permeti altes i baixes en funció dels dies realment treballats i on l’autònom tingui els mateixos drets que un treballador per compte aliena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa