MónTerrassa
L’atur entre els joves, el que més es redueix a Terrassa el desembre

La franja d’edat dels joves és la que han viscut una reducció més pronunciada de les dades de l’atur aquest passat desembre a Terrassa. La ciutat va tancar l’any amb la xifra més baixa d’atur en quinze anys un desembre, caient fins a les 12.757 persones sense feina. Però tot i el descens general de les xifres, l’atur no es va reduir en totes les franges d’edat: El grup d’entre 45 i 54 anys va augmentar lleugerament, segons dades de l’informe ‘Infoatur’ del Consell Comarcal.

En desglossar les xifres de l’atur del mes de desembre per franges d’edat, l’informe indica que els adults han estat els més afectats respecte el mes anterior. Les dades cauen en tots el grups d’edat menys en els de 45 a 54 anys, registrant 3.318 persones sense feina (+79). Els adults de més de 55 anys son els que pateixen el descens menys pronunciat, amb 4.072 aturats (-41) i també és la franja d’edat que registra més persones sense feina.

Un descens de l’atur entre els joves el desembre

Pel que fa als joves, segons les dades de l’informe, el grup d’entre 16 i 29 anys han registrat 1.627 aturats (-53) i el grup d’entre 30 i 44 anys registra el descens més significatiu, amb 3.740 aturats (-92). Aquest últim grup d’edat son els que van sortir més perjudicats del repunt de l’atur el passat mes de novembre a Terrassa.

La tercera xifra d’atur més baixa registrada a Terrassa el 2022

Cal destacar que aquesta és la tercera xifra més baixa registrada a Terrassa el 2022, per darrera del mes de juny i juliol (amb 12.436 i 12.623 aturats, respectivament). També és la xifra més baixa registrada des de fa quinze anys en un mes de desembre: Per trobar un atur més baix en l’últim mes de l’any a Terrassa cal remuntar-se al desembre de 2007, quan hi havia 9.613 persones sense feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa