MónTerrassa
L’atur baixa a Terrassa, però no entre les persones de més de 55 anys
  • CA

Després de tres mesos a l’alça, les xifres de l’atur aquest darrer mes d’octubre han disminuït a Terrassa, però no ha estat així entre les persones de més de 55 anys. Tot i que l’augment entre aquesta franja d’edat ha estat lleuger, és l’únic que ha augmentat aquest darrer mes, i és també el que compta amb unes xifres d’atur més elevades, segons xifres de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. De les 12.853 persones sense feina a la ciutat, 4.092 son de més de 55 anys.

En el moment de la irrupció de la pandèmia, l’increment de l’atur registrat va afectar especialment el grup de població jove menor de 30 anys i el d’adults d’entre 30 i 44 anys. Ja en l’etapa de recuperació del mercat de treball, aquests grups són els que han reduït més la xifra de persones aturades.

El col·lectiu de majors de 55 anys es va veure menys afectat durant els primers mesos de la crisi sanitària. Tot i això, és l’únic grup que va continuar augmentant anualment el nombre de persones aturades.

Distribució de la població aturada per franges d’edat

El total de la població aturada a Terrassa (12.853) es distribueix de la següent manera per franges d’edat: Entre els joves de 16 i 29 anys hi ha 1.716 aturats, 11 menys que el mes de setembre. Entre les persones de 30 i 44 anys n’hi ha 3.780, també reduint-se en 22 persones menys respecte fa un mes. Pel que fa a les persones entre 45 i 54 anys, 3.265 persones es troben sense feina, 43 menys que el mes anterior. I finalment, hi ha 4.092 persones de més de 55 any a l’atur, tres més que el mes passat.

Al conjunt del Vallès Occidental, l’atur també ha disminuït en totes les franges d’edat menys en les persones de més de 55 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa