MónTerrassa
Atenció Domiciliària ajuda 698 usuaris a accedir a la tarifa social de l’aigua
  • CA

Els Serveis d’Atenció Domiciliària (SSAD) dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa ha tancat la campanya de suport a persones susceptibles a l’aplicació de la tarifa social de l’aigua, que va iniciar a principis de 2016, després de tramitar la tarifa social de l’aigua en 698 llars amb persones usuàries d’algun dels seus serveis: ajut d’atenció a domicili, teleassistència i àpats a domicili.

En el 70% d’aquests 698 casos tramitats, els SSAD ha desenvolupat una tasca integral de detecció, informació i tràmit final amb la companyia subministradora. En l’altre 30% dels casos, la feina del SSAD ha finalitzat en la fase de preparació de la documentació i ha estat la família de la persona usuària la que ha lliurat la sol·licitud. Des dels SSAD s’han detectat en aquest últim any un total de 952 possibles usuaris susceptibles a l’aplicació de la tarifa reduïda de l’aigua, que suposa el descompte del 90% en la quota de servei per als dos primers trams de consum, és a dir, fins a 30m3 al trimestre.

En 254 de les 952 llars detectades com a possibles usuàries, no s’ha pogut aplicar la tarifa social. Els motius són diversos, segons els casos, i van des de canvis de la situació personal en el moment de la visita, a la modificació d’ingressos, l’empadronament de nous membres al domicili, situacions de baixa del servei per canvi de municipi o l’ingrés en un centre residencial.

Per districtes, on més persones beneficiàries s’han registrat és el Districte 6, amb un total de 148; el segueix el Districte 5, amb 133, i el Districte 3, amb 115. Del Districte 1 s’han tramitat 106 tarifes socials; del Districte 4, 104 tràmits; i del Districte 2, 92. Per poder beneficiar-se d’aquesta bonificació és necessari que la persona sol·licitant estigui empadronada al domicili i disposi d’uns ingressos màxims d’11.154,82€, en el cas d’un sol resident; de 15.616,75€, per a dos residents; o de 20.078,68€, en situacions de 3 o més residents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa