MónTerrassa
Assessorament a productors i elaboradors del Vallès per promoure la gastronomia local
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ofereix a productors i elaboradors artesans de la comarca un assessorament professional per a desenvolupar estratègies i accions de negoci. Aquesta iniciativa es du a terme en el marc del programa Xarxa de Productes de la Terra del Vallès Occidental, un projecte que té com l’objectiu de dinamitzar i promocionar la gastronomia local i les empreses que produeixen i elaboren aliments de proximitat i qualitat a la comarca, i que actualment compta amb un centenar d’activitats adherides. L’assessorament que ofereix el Consell és de 8 hores individual, presencial, online i gratuït.

L’objectiu de l’assessorament professional és ajudar a productors i elaboradors de la comarca a poder desenvolupar el seu negoci. Per aquest motiu s’aborden estratègies per tal de poder potenciar les vendes, com innovar, com millorar el posicionament i com fer un pla financer o d’acció comercial. En finalitzar l’assessorament individualitzat es lliura un informe final, un pla d’acció i documentació d’interès.

Els assessoraments començaran a finals de setembre i es poden sol·licitar al servei de Turisme a través del seu correu.

La Xarxa Productes de la Terra 

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona l’any 2010, i que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, mitjançant aquest programa, dona suport a les empreses de la comarca en aquests àmbit, com la gestió empresarial, els processos productius, la comercialització o la cooperació entre empreses, entre d’altres.

A més a més, la Xarxa ha elaborat una llista de 55 productes singulars, que tenen unes característiques pròpies i excepcionals, sovint arrelades a una comarca o un territori molt concret. En el cas del Vallès Occidental, hi trobem la botifarra terregada, el tomàquet Mandó de Collserola, l’oli becarut, les cols brotonera i de paperina, els vins del Vallès i per descomptat la Mongeta del Ganxet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa