MónTerrassa
Arriba la Fira Terrassa Gastronòmica per potenciar el consum de proximitat

La Fira Terrassa Gastronòmica arriba a la ciutat el proper dissabte 9 d’octubre al Raval de Montserrat per donar a conéixer i potenciar el consum dels productes singulars de proximitat de l’Anella Verda de Terrassa. La fira, organitzada per la Comissió Terrassa Gastronòmica amb la iniciativa del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i l’Ajuntament de Terrassa, comptarà amb una vintena d’estands i amb activitats complementàries a càrrec de productors i elaboradors. Xavi Gómez, president del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Pep Forn, regidor de Turisme, Carles Caballero, regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, i Jennifer Ramírez, regidora de Comerços i Mercats, han fet la presentació de l’esdeveniment aquest matí en una roda de premsa on han explicat tots els detalls.

Gómez ha anunciat que és una jornada “per fer ciutat i per fer comarca” i preveu que sigui un esdeveniment amb molt d’èxit. La fira tindrà lloc des de les 11:00h fins a les 20:00h i estarà dividida en tres espais: el primer, destinat a productors i elaboradors per a la promoció i venda dels productes de Terrassa Gastronòmica, situat al costat de l’Ajuntament; el segon, destinat a tast i degustació de productes que serà davant del Banc de Sabadell; i el tercer, destinat al “showcooking” i activitats complementàries, que estarà situat davant de la farmàcia Albiñana.

Xavi Gómez, Pep Forn, Jennifer Ramírez i Carles Caballero a la presentació de Fira Terrassa Gastronòmica | Laura Gómez

Aquesta fira ve per quedar-se” ha avançat Forn. “Teníem clar que havíem de fer aquest pas endavant per sumar esforços entre els diferents gremis de Terrassa i productors i serveis de la ciutat”. I ha continuat: “El turisme i l’economia s’han de repensar. S’ha de consumir de proximitat i ser molt més autosuficients, i la fira va cap a aquesta línia”.

Per la seva banda, Caballero ha recalcat que “s’han de posar en valor tots els productes que es cultiven a l’Anella Verda” i que des de l’Ajuntament “creiem en el creixement i desenvolupament sostenible i sostingut del sector primari d’aquesta àrea”. També ha defensat que aquesta fira obra el camí per aconseguir que la producció de vi sigui una activitat econòmica més dins de l’Anella Verda, ja que “s’ha de preservar la memòria històrica en àmbit agrícola i vitivinícola“.

Per finalitzar, Ramírez ha agraït el Gremi per seva dedicació en aquesta primera edició de la fira i en la ciutat. “Comencem a recuperar i ampliar l’oferta d’activitats econòmiques a Terrassa i a treballar conjuntament per incentivar l’ocupació”, ha remarcat. “Des de l’Ajuntament seguirem recolzant aquest tipus d’activitats que mostren molt interès i apropen la ciutadania a tot el teixit associatiu i comercial, tal i com ho farà aquesta fira”, ha conclòs.

La fira estarà oberta a tots els terrassencs i terrassenques de forma lliure, amb l’excepció dels tastets, que caldrà fer una reserva prèvia a través de la plataforma Entrapolis, que estarà activa a partir del dilluns dia 4 d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa