MónTerrassa
Arrenca el programa de formació en impressió 3D per joves per a l’atur
  • CA

L’IAM 3D HUB arrencarà el mes vinent de febrer la segona edició del programa de formació sobre fabricació additiva per a joves a l’atur, en col·laboració amb PIMEC. A través d’aquesta formació, es vol donar l’oportunitat a joves d’entre 16 i 29 anys a reconduir les seves carreres professionals cap al món de la impressió 3D, mitjançant una formació única i completa que envolta la fabricació additiva des de la seva introducció, passant per la presentació de les diferents tecnologies i materials existents en l’actualitat, el disseny i optimització topològica, les eines i tècniques de post processat, així com aspectes legals i empresarials de la tecnologia.

Els alumnes tindran accés únic i exclusiu a l’última tecnologia d’impressió 3D industrial i de petit format i a programari de disseny específic. Se’ls oferirà acompanyament des de l’inici del curs fins a la preparació per al seu accés al mercat laboral o per a la cerca de nous programes formatius que complementin la formació rebuda. Un acompanyament que va tenir un gran èxit durant la passada edició i a dia d’avui més del 60% dels alumnes estan treballant a empreses vinculades al món de la impressió 3D.

En aquesta segona edició del curs, s’acolliran tres grups d’entre 15-20 alumnes de l’àrea metropolitana de Barcelona. Concretament, hi haurà un grup pertanyent a l’àrea de Barcelona, un altre a l’àrea del Vallès Occidental i, com a novetat, un tercer grup procedent de l’àrea del Vallès Oriental. Arran l’èxit de la passada edició, s’ha decidit ampliar, d’una banda, el número d’hores que passa de 310 hores de formació presencial a 365.

Les sessions formatives tindran lloc a diferents espais de l’àrea metropolitana de Barcelona: els alumnes del Vallès Occidental faran les classes a les instal·lacions del centre tecnològic Leitat de Terrassa, mentre que els alumnes del Vallès Oriental acudiran a les instal·lacions de PIMEC situades a Granollers. Per últim, els alumnes del Barcelonès podran fer classe a les noves instal·lacions del DFactory Barcelona.

Aquest curs forma part dels projectes formatius “Programa el teu futur”, “Fabrica el teu futur” i “Connecta Jove VOr” impulsats per PIMEC en col·laboració amb diferents entitats i empreses del sector tecnològic, mitjançant el qual s’ofereix formació en impressió 3D, programació web, fabricació de drons, logística 4.0, màrqueting digital i e-commerce. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa