MónTerrassa
Aragonès: “El futur de l’economia ha de ser la reindustrialització verda i digital”
  • CA

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha defensat que el futur projecte econòmic al que s’ha d’agafar Catalunya és la reindustrialització verda i digital, amb l’objectiu d’avançar econòmicament. Així ho ha afirmat el president a la “26a Nit de l’Empresari” de la patronal Cecot al Teatre Principal de Terrassa, on s’ha fet el lliurament dels guardons del “Reconeixements al Progrés Empresarial”. Aragonès ha presidit la gala i ha estat l’encarregat d’entregar els premis als guardonats, entre els quals hi havia dues empreses terrassenques: Serafí i IMC Toys.

Durant la seva intervenció, el president ha afirmat que amb aquests premis “es reconeix la feina ben feta i es construeixen referents i exemples”, fonamental per generar un estat d’ànim positiu per afrontar els reptes de futur. En aquest sentit, el repte més important que ha subratllat és la reindustrialització verda i digital, l’únic camí per recuperar l’economia del país. “I partim d’una bona base, som un país que, comparat amb el nostre entorn, som altament industrialitzat”, una part que representa al voltant del 20% del PIB, i s’ha de reconéixer que “ha fet un esforç extraordinari per la innovació i orientació a l’exterior, una de les claus que ens va permetre superar la crisi del 2008”. 

També ha dirigit unes paraules a la ciutat de Terrassa, “una de les capitals industrials de Catalunya, amb un passat extraordinari, amb un present de dinamisme i amb un futur que honorarà aquesta trajectòria”, ha afirmat Aragonès. “En aquesta ciutat es va produir la revolució industrial en aquest país. La revolució que hem de fer en els propers anys serà en un temps molt més curt i serà molt més profunda que la que va viure aquesta ciutat”, ha afegit. 

No ha volgut passar per alt la lluita contra el canvi climàtic a la qual s’han d’afrontar les empreses. “S’ha d’afrontar una de les majors transformacions que viurà l’humanitat en les properes dècades”, i ha afegit que s’ha d’afrontar amb rapidesa “perquè els països del nostre voltant ja ho estan fent”. 

Tal i com ha afirmat també el president de la Cecot, Antoni Abad, el president de la Generalitat ha afirmat que apostaran en col·laboració en el treball compartit a través del Pacte Nacional per la Indústria. “Ho farem sobretot amb l’oportunitat dels fons Next Generation, que serviran per dur a terme projectes transformadors, com el canvi cap a una mobilitat elèctrica, el propi disseny del xip europeu, la generació d’energia a través del bio-gas o l’hidrogen verd, o l’aposta per acompanyar sector com l’agroalimentari”, ha comentat.

Per finalitzar ha agraït la feina de Cecot i la seva aportació al progrés econòmic de Catalunya, i tot el que aporta al teixit empresarial del país, “que sempre és una càrrega d’energia positiva”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa