MónTerrassa
Antoni Abad deixarà la presidència de la Cecot després de 17 anys
  • CA

Antoni Abad deixarà la presidència de la Cecot després de 17 anys. Amb quatre mandats consecutius, el president del Centre de Reempresa de Catalunya ha decidit posar punt i final a la seva trajectòria al capdavant de la patronal vallesana, segons ha emès un comunicat l’entitat. D’aquesta manera, no es presentarà a la reelecció.

El passat mes de desembre, Cecot va anunciar en el marc de la presentació del un nou pla d’acció estratègica, que la Junta Directiva havia aprovat la convocatòria d’una assembla extraordinària electoral per a principis del 2022 i la constitució de la corresponent junta electoral. I així es va fer oficial en la reunió del passat 25 de maig, quan Abad va informar que “no presentaré candidatura per ser reelegit president de la Cecot”, per tot seguit remarcar que “dono curs a un procés de relleu a la presidència d’aquesta entitat”.

Aquest 2022 doncs, serà any d’eleccions. I una de les grans incògnites ja ha estat desvetllada. Durant la reunió es va constituir la Junta Electoral conformada per tres membres de la Junta i tres persones suplents també de la Junta Directiva de la Cecot que seran les encarregades de recepcionar i tramitar les candidatures que es produeixin entre el 26 de maig i el 17 de juny, validar-les entre el 18 i el 21 de juny, gestionar les al·legacions que pertoqui entre el 22 i el 27 de juny fins arribar a l’assemblea electoral extraordinària del 29 de juny. Les persones que poden presentar candidatura han de formar part de la junta directiva de l’entitat, estar associats a la mateixa i comptar amb l’aval mínim d’un 25% de suports de l’assemblea de la Cecot.

Cal dir que les eleccions havien de tenir lloc l’any passat, però en el context de la pandèmia, la patronal va optar per prorrogar un any més l’actual junta directiva. Ara però, el compte enrere ha començat i caldrà veure qui es postula per ocupar un dels càrrecs més importants en el sector econòmic de la ciutat.

Relleu generacional a la patronal

El comiat d’Antoni Abad (Barcelona, 1958) tot i que pot resultar sorprenent, s’emmarca en la línia de “relleu generacional” que ja va iniciar la patronal el gener de 2021, amb l’entrada d’un nou secretari general, Oriol Alba, en substitució de David Garrofé, que portava al càrrec 34 anys. Alba va manifestar la seva intenció de donar un nou impuls als serveis ja existents però també d’implantar canvis a nivell intern dins de l’organització, per “potenciar i reforçar el paper dels gremis i associacions sectorials”.

Antoni Abad, ja va insinuar la importància de l’entrada d’aire fresc a la patronal, aprofitant l’entrada d’Alba, tot posant en valor “el repte que ens suposa haver impulsat el relleu generacional dins els òrgans de direcció d’aquesta casa i que, ara per ara, cap entitat de representació empresarial està fent”. 

La renovació de càrrecs històrics no s’acaba amb Abad i Garrofé, ja que Pasqual Moya, president del Gremi de Tallers de reparació de vehicles també va deixar el càrrec en mans de Manel Restoy, després de 21 anys. També s’ha produït un relleu a la presidència del Cercle Cecot de Joves Empresaris, amb la presa de possessió de Ninna Torres Bach, fundadora i directora de Panona Import en substitució de Paco Hoya, qui havia ocupat el càrrec durant el darrer mandat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa