MónTerrassa
Àngel Sallent de Terrassa, una avinguda comercialment morta

L’avinguda d’Àngel Sallent de Terrassa té un problema greu amb els comerços. No se sap per quina raó pràcticamenr res funciona. I està plena de persianes abaixades. No és estrany que aparegui un establiment i tanqui als pocs mesos. Hi ha trams especialments afectats per aquest fenomen, com el situat entre Doctor Salvà i Blasco de Garay.

L’avinguda que es va projectar al llarg del torrent de les Aymerigues era coneguda popularment com la Gran Via i va rebre el nom d’Àngel Sallent el 23 d’octubre de 1935. Només romanen dempeus i amb certa continuïtat alguns bars-cafeteria, tres oficines bancàries, un parell de “badulakes”, tres ofertes de perruqueria, un gimnàs, un centre d’arts marcials, un taller de pneumàtics, un forn, una botiga de cuines, una fruiteria, un lloc de venda de cotxes de segona mà i un centre de distribució de material elèctric. Poca cosa més. Sense oblidar la seu de Correos, un establiment de pollastres a l’ast i menjar cuit amb llenya i un establiment de carn i plats preparats. Molt poca cosa per uns 700 metres de via, amb voreres molt amples i arbres grans, que convidarien a anar a passejar i de compres. Està morta. I no es pot dir que hi hagi un trànsit excessiu que condicioni. Tampoc té competència en aquesta part oest de Ca n’Aurell, on el comerç brilla per la seva absència. Parlem de carrers com Volta, Marconi, Ramon Llull, els mencionats Salvà i Blasco de Garay, Torrella.

L‘avinguda d’Àngel Sallent de Terrassa els anys 70/AMAT

Sí que té molt a prop un gran nucli comercial. Un carrer relativament estret del barri de La Maurina, però que dia rere dia bull d’activitat comercial. Ens referimn al tram nord de Núria. L’oferta és espectacular i a descobrir. També hi ha a la plaça de l’assemblea de Catalunya un gran supermercat. Són elements que poden influir.

L'avinguda d'Àngel Sallent de Terrassa | GM
L’avinguda d’Àngel Sallent de Terrassa | GM

El torrent

El torrent de les Aimerigues té el seu origen a la pujada del Moixell, arran el camí de Terrassa a Vacarisses o romeu a Montserrat, al sud de la serra de les Aimerigues. Creuava  l’actual transvasament i la línia de ferrocarril de RENFE, baixava pel carrer de Santa Maria Mazzarel·lo i la plaça d’Antoni Guiu, fent ziga-zagues per tota l’avinguda d’Àngel Sallent fins a trobar la carretera de Martorell. La primera edificació en aquesta zona va ser el complex de la Bòbila Almirall

Àngel Sallent i Gotés (Castellar del Vallès  1857,  Terrassa  1934), va ser un prestigiós farmacèutic, botànic i filòleg. Doctor en farmàcia i reconegut botànic, fou professor d’anglès i francès a l’Escola Industrial de Terrassa i corresponent de la Reial Acadèmia Espanyola.

Àngel Sallent i Gotés/Fons Ragon-Amat

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Maribel a setembre 26, 2021 | 15:15
  Maribel setembre 26, 2021 | 15:15
  Als preus dels lloguers tampoc ajuden ,i menys.tots al impostos que tenen que pagar. I aleshores tenennque vendre mes car...penso que al comerc de proximitat l agrada a torhom que no siguis nomes un bitllet.amb.potes. Gracies per llergir.me Maribel
 2. Icona del comentari de: Raül a setembre 26, 2021 | 17:24
  Raül setembre 26, 2021 | 17:24
  Fer una Rambla tipo Francesc Macià o avinguda Barcelona pot ajudar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa