MónTerrassa
Un de cada 2 alumnes del curs d’Auxiliar de Comerç Polivalent ja treballa

El 12 de juliol, es van diplomar 19 alumnes del Curs d’Auxiliar de Comerç Polivalent. Aquest curs està dins dels Punt Formatiu Incorpora de Fundació “la Caixa”, gestionat per Creu Roja a Terrassa. L’objectiu d’aquest projectes és dotar d’una formació capacitadora a l’alumnat en competències transversals i tècniques, millorant així la seva ocupabilitat i així acostar-los al mercat laboral, tot realitzant pràctiques no laborals a empreses de la zona que han fet demanda d’aquest tipus de professionals.

Enguany, s’ha aconseguit que 11 de 21 alumnes ja estiguin treballant, gràcies a les aliances i al treball coordinat amb diverses empreses del sector, a un equip de formadors i tècnics especialitzat i a un potent equip de voluntaris i voluntàries de la Institució.

“Tot i la dificultat que ha suposat continuar fent formacions en un context social, sanitari i econòmic complicat, que no afavoreix l’entrada al mercat laboral, s’han realitzat formacions en format semi-presencial, desdoblant classes i seguint les mesures de prevenció necessàries, per tal d’oferir una formació complerta i adaptada a la realitat de l’alumnat i del teixit empresarial de la zona”.

La Dánae, és una alumna de 18 anys que segons la seva experiència exposa:

“A casa sempre m’han dit que estudiï, però per la situació familiar necessitava treballar, doncs estic acabant batxillerat i necessitava treballar per poder pagar-me els estudis que vull seguir fent”. La Dánae viu amb la seva mare i germana. “L’economia familiar és complicada. La meva germana treballa i la meva mare té dues feines, però són a temps parcial, i en una d’elles està en ERTE” La Dánae va trobar en aquesta formació l’oportunitat que buscava per adquirir formació i experiència per aconseguir la primera feina “Aquest curs m’ha permès aprendre i obrir-me les portes. Fins i tot he aconseguit que em contractin al lloc on he fet les pràctiques. Ha sortit millor impossible!”. Exposa la Dánae molt satisfeta.

Des de Creu Roja a Terrassa, “valorem com un èxit molt important del programa, tot i la situació, poder formar i apoderar a l’alumnat i alhora donar resposta a les necessitats de les empreses col·laboradores. Actualment estem preparant una nova formació d’Auxiliar de Peixateria, 100% subvencionada, i animem a totes les persones que els hi pugui interessar que contactin amb Creu Roja Terrassa per obtenir tota la informació.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa