MónTerrassa
Un de cada 2 alumnes del curs d’Auxiliar de Comerç Polivalent ja treballa
  • CA

El 12 de juliol, es van diplomar 19 alumnes del Curs d’Auxiliar de Comerç Polivalent. Aquest curs està dins dels Punt Formatiu Incorpora de Fundació “la Caixa”, gestionat per Creu Roja a Terrassa. L’objectiu d’aquest projectes és dotar d’una formació capacitadora a l’alumnat en competències transversals i tècniques, millorant així la seva ocupabilitat i així acostar-los al mercat laboral, tot realitzant pràctiques no laborals a empreses de la zona que han fet demanda d’aquest tipus de professionals.

Enguany, s’ha aconseguit que 11 de 21 alumnes ja estiguin treballant, gràcies a les aliances i al treball coordinat amb diverses empreses del sector, a un equip de formadors i tècnics especialitzat i a un potent equip de voluntaris i voluntàries de la Institució.

“Tot i la dificultat que ha suposat continuar fent formacions en un context social, sanitari i econòmic complicat, que no afavoreix l’entrada al mercat laboral, s’han realitzat formacions en format semi-presencial, desdoblant classes i seguint les mesures de prevenció necessàries, per tal d’oferir una formació complerta i adaptada a la realitat de l’alumnat i del teixit empresarial de la zona”.

La Dánae, és una alumna de 18 anys que segons la seva experiència exposa:

“A casa sempre m’han dit que estudiï, però per la situació familiar necessitava treballar, doncs estic acabant batxillerat i necessitava treballar per poder pagar-me els estudis que vull seguir fent”. La Dánae viu amb la seva mare i germana. “L’economia familiar és complicada. La meva germana treballa i la meva mare té dues feines, però són a temps parcial, i en una d’elles està en ERTE” La Dánae va trobar en aquesta formació l’oportunitat que buscava per adquirir formació i experiència per aconseguir la primera feina “Aquest curs m’ha permès aprendre i obrir-me les portes. Fins i tot he aconseguit que em contractin al lloc on he fet les pràctiques. Ha sortit millor impossible!”. Exposa la Dánae molt satisfeta.

Des de Creu Roja a Terrassa, “valorem com un èxit molt important del programa, tot i la situació, poder formar i apoderar a l’alumnat i alhora donar resposta a les necessitats de les empreses col·laboradores. Actualment estem preparant una nova formació d’Auxiliar de Peixateria, 100% subvencionada, i animem a totes les persones que els hi pugui interessar que contactin amb Creu Roja Terrassa per obtenir tota la informació.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa