MónTerrassa
Un centenar d’alumnes a la final catalana del concurs de satèl·lits CanSat

Un total de 130 alumnes d’ESO, batxillerat i FP d’arreu de Catalunya participaran en la final catalana del concurs de l’Agència Espacial Europea CanSat que tindrà lloc aquest dissabte a l’Aeroport d’Alguaire, a Lleida. Una setantena d’equips llançaran els minisatèl·lits construïts per ells mateixos -amb coets dissenyats per estudiants de Cosmic Research, de l’ESEIAAT-UPC, amb l’objectiu de classificar-se per al concurs estatal. L’ESEIAAT és l’encarregada d’organitzar aquesta fase classificatòria estatal d’aquest concurs a Catalunya.

CanSat és una competició que impulsa l’Agència Espacial Europea (ESA) cada any a tot Europa i consisteix en el disseny, construcció i llançament de petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc. Aquesta és la tercera edició de CanSat Catalunya, i ha superat totes les expectatives de participació: A la primera edició s’hi van inscriure 14 equips; a la segona, 50; i ara, 70, consolidant-se com “un dels grans esdeveniments científics i tecnològics del país orientats als més joves”, informa la universitat.

Un concurs que va “més enllà” de llançar satèl·lits

Segons explica en un comunicat David González, sotsdirector de l’ESEIAAT i coordinador de CanSat a Catalunya, “la competició és un repte tant tecnològic com científic”. No només es tracta de llançar el satèl·lit i que torni a terra sa i estalvi, sinó que “han de ser capaços de prendre mesures, com ara la temperatura de l’aire o la pressió atmosfèrica i portar a terme una missió científica”. Els participants han d’analitzar i interpretar els resultats obtinguts d’una manera crítica i “per tant, estem parlant d’anar més enllà, d’aplicar a la pràctica el coneixement que han après a classe”.

L’equip guanyador representarà Catalunya a la fase estatal de CanSat

Després d’aquesta jornada a l’aeroport d’Alguaire, els equips finalistes hauran de fer una presentació dels resultats el dia 3 de maig a l’ESEIAAT, a Terrassa. Allà, hauran d’explicar les conclusions obtingudes davant d’un jurat. Aquell mateix dia es triarà i proclamarà l’equip guanyador, que representarà Catalunya en la fase estatal del CanSat, que tindrà lloc del 19 al 21 de maig a Granada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa