MónTerrassa
Àltima introdueix la música i les imatges en 3D per acompanyar les famílies en l’últim adéu
  • CA

Àltima ha desenvolupat la tecnologia immersiva aplicada al darrer comiat al crematori. Es tracta d’un nou servei pioner en l’àmbit funerari que aplica la tecnologia audiovisual més innovadora per personalitzar amb música i imatges el darrer comiat quan s’opta per la incineració, en el moment en què la família es troba a la sala d’introducció del fèretre.

Per crear aquest nou servei, Àltima s’ha basat en la tecnologia coneguda com a realitat virtual immersiva, un sistema que aconsegueix recrear un entorn en 3D, en aquest cas a partir de projeccions de temàtiques com la natura -amb imatges de boscos, rius i mars -, el cel o l’univers, combinades amb música.

El Tanatori de Terrassa d’Àltima és el primer tanatori a disposar d’aquest servei. L’empresa té previst implementar-lo en altres centres amb servei de crematori.

Objectius del servei

Acompanyar les famílies en l’últim adeu al crematori facilitant un entorn més acollidor i agradable per a les persones que opten per la incineració.

-La projecció es realitza a la sala on la família espera la introducció del fèretre, abans de la cremació. Un moment que resulta emocionalment bastant complicat per a les famílies, que en molts casos prefereixen evitar. Amb aquesta alternativa de personalització, Àltima vol ajudar que se sentin més acompanyades i confortades fins al final.

Personalitzar el comiat, amb les imatges i la música que la família triï. D’aquesta manera, s’aconsegueix un entorn més confortable i agradable per a les persones que desitgen acompanyar el difunt al crematori.

Donar resposta a la tendència creixent de la incineració. La incineració és una tendència a l’alça a Terrassa, on el darrer any s’ha situat al voltant del 40 % (segons dades d’Àltima). 

-Per poder donar resposta a aquesta demanda, és fonamental adaptar i innovar amb nous serveis i eines que contribueixin a què les famílies se sentin més partícips de l’homenatge a l’ésser estimat.

Un servei amb bona acollida a Terrassa

El nou servei de projeccions, que es troba en funcionament a Terrassa des de l’octubre passat, ha comptat amb una acceptació molt positiva pels usuaris d’aquest centre. En l’enquesta de satisfacció del servei realitzada per Àltima, el 90% dels usuaris l’ha valorat amb un 10. Principalment han destacat que presenciar aquest moment amb imatges i música “els fa sentir emocionalment millor, més acompanyades i en pau“.

Sobre el Tanatori de Terrassa d’Àltima

El Tanatori de Terrassa d’Àltima se situa a l’avinguda del Vallès, 742 (polígon industrial de Can Petit). Posat en marxa el setembre de 2018, ha significat una nova alternativa, sòlida i de qualitat a Terrassa, on poder dur a terme un servei funerari integral. 

És un centre obert a tothom –a qualsevol persona, amb o sense assegurança de defunció-, capaç de cobrir tot el procés funerari, des de la recollida del difunt a qualsevol punt de la ciutat o a qualsevol altre municipi on es produeixi la defunció, fins a l’enterrament o la inhumació de les cendres al cementiri triat. 

L’equipament, ben comunicat amb la ciutat i altres poblacions veïnes, té prou capacitat per prestar servei tant a Terrassa i a altres poblacions veïnes com Matadepera o Viladecavalls, les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Disposa de 1.380 m2 construïts en planta baixa, totalment accessibles des de peu de carrer, que acullen: 

  • 3 grans sales de vetlla, cadascuna amb accés independent des de l’exterior. Això permet que les famílies puguin gestionar l’entrada i sortida directa a cada sala, en qualsevol moment del dia, sense haver de passar per la recepció principal del tanatori. 

Cada sala té 123 m2, un vestíbul propi, una estança per a la família amb guarda-roba i bany, una dependència destinada al túmul i un jardí exterior privat.

L’accés de les tres sales queda cobert ininterrompudament per un gran porxo, que també cobreix l’entrada principal.

1 oratori multiconfessional per celebrar cerimònies de qualsevol creença, religioses o laiques. Té 250 m2 i una capacitat per 160 persones assegudes.

Servei de crematori.Recepció i oficines per a l’atenció personalitzada i independent a les famílies.

Zona comuna de descans o vending.

Aparcament enjardinat amb 190 places d’estacionament gratuït.

La instal·lació contempla també una zona d’accés privat per al personal intern, on es troben la sala de tanatopràxia i un espai per a ritus musulmans, entre altres dependències tècniques.

Ben comunicat amb la ciutat i altres localitats veïnes, el tanatori, projectat per Batlle i Roig Arquitectura, està plantejat per fer el més còmoda i confortable possible l’estada als usuaris, a partir d’elements que faciliten la mobilitat, potenciant els espais amplis i de fàcil accés, així com la intimitat i la privacitat, a través d’entrades independents des de l’exterior a cada sala de vetlla.

En el seu funcionament, el Tanatori d’Àltima a Terrassa té en compte diversos elements respectuosos amb el medi ambient i que afavoreixen l’eficiència energètica. En aquest sentit, incorpora sistemes de climatització amb recuperació de calor i il·luminació de baix consum tipus LED a totes les estances, amb temporització d’ús per prioritzar la llum natural. A més, a totes les zones verdes s’hi han plantat espècies vegetals autòctones amb necessitats hídriques baixes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa