MónTerrassa
Àltima inaugura el nou tanatori a Terrassa
  • CA
El tanatori d’Àltima al polígon Can Petit | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest dijous, s’ha inaugurat el nou Tanatori Àltima Terrassa, el primer que Àltima -empresa amb 30 anys d’experiència al sector- construeix al Vallès Occidental, en un solar de més de cinc mil metres quadrats, amb façana a tres carrers, ubicat a l’avinguda del Vallès, 742, al polígon industrial de Can Petit. El projecte compta amb una inversió global de 3,3 milions d’euros i s’ha dut a terme en associació amb Funerària Montserrat Truyols.

El nou tanatori permet que qualsevol ciutadà –amb assegurança de defunció o no– pugui comptar amb una nova opció a la ciutat. Amb aquest nou centre funerari, Terrassa guanya un nou servei en una zona molt ben comunicada tant amb la ciutat com amb altres municipis propers, com Matadepera o Viladecavalls.

Per a Jordi Viñas, director general d’Obres i Expansió d’Àltima, “la posada en marxa d’aquest nou tanatori significa la possibilitat de comptar amb una nova alternativa, sòlida i de qualitat, on dur a terme un servei funerari a Terrassa. El centre està obert a tothom i ofereix uns serveis funeraris integrals, des de la recollida a qualsevol punt o municipi on es produeixi la defunció, fins a l’enterrament o la inhumació de les cendres al cementiri triat”. Àltima també garanteix un servei personalitzat i adaptat a les necessitats de les famílies. En aquest sentit, a més d’oferir pressupostos sense compromís, compta amb mivoluntad, un servei dirigit principalment a persones de més de 70 anys que permet deixar contractat el propi servei funerari.

Sales independents i aparcament gratuït

Del solar amb més de 5.000 metres quadrats, se n’han edificat 1.380, tots en planta baixa. Es tracta d’un centre de grans dimensions, amb espais amplis exteriors i lluminosos, amb l’objectiu de facilitar l’accés i la mobilitat de tots els usuaris. La particularitat d’aquest nou centre, obra de l’estudi Batlle&Roig Arquitectes, és que cadascuna de les tres sales de vetlla que acull tenen un accés totalment independent, fet que garanteix la màxima intimitat i privacitat de les famílies. Segons l’arquitecte Enric Batlle, soci fundador de Batlle i Roig Arquitectura, l’empresa que ha dissenyat el projecte, “el tanatori està plantejat per fer el més còmoda i confortable possible l’estada als usuaris, a partir d’elements que faciliten la mobilitat, potenciant els espais amplis i de fàcil accés, així com la intimitat i la privacitat, a través d’entrades independents des de l’exterior a cada sala de vetlla”. Cada sala tindrà unes dimensions de 123 metres quadrats i comptarà amb vestíbul propi, sala per a la família amb guarda-roba i bany i una dependència destinada al túmul, a més d’accés a un jardí exterior privat.

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

El tanatori disposa també d’un oratori de 250 metres quadrats, amb capacitat per a 140 persones assegudes i preparat per acollir cerimònies laiques o religioses. Així mateix, el centre té una zona de recepció àmplia, des d’on s’accedeix a l’oratori, a les oficines de tramitació i atenció personalitzada a les famílies, a l’exposició de flors i a la zona de vending (aquest darrer espai també connecta directament amb l’exterior). L’accés al centre i a les tres sales de vetlla es fa a través d’un únic porxo d’accés, que connecta amb un aparcament exterior enjardinat i arbrat amb 113 places d’estacionament gratuïtes. El tanatori contempla també una zona d’ús privat per al personal intern del centre, on es troba una sala de tanatopràxia i també un espai específic per als ritus musulmans, així com altres instal·lacions tècniques.

El nou projecte funerari de Terrassa té en compte criteris de construcció respectuosos amb el medi ambient i l’estalvi energètic. S’han emprat solucions constructives de proximitat, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la petjada de carboni; també es prioritza l’ús de materials reciclats o amb certificació de productor d’origen, així com d’elements estructurals de recobriment i revestiment prefabricats, per tal d’emprar menys energia en la fabricació i menys generació de residus de construcció. El projecte inclou també elements de màxima eficiència energètica a través de sistemes de climatització amb recuperació de calor i il·luminació de baix consum tipus LED a totes les estances, amb temporització d’ús, sempre prioritzant l’ús de llum natural. Finalment, les zones verdes incorporen espècies vegetals autòctones, amb unes necessitats de reg baixes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa