MónTerrassa
Les alcaldies del Vallès diuen ‘no’ a la línia d’alta tensió Pierola-Rubí

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han mostrat el seu rebuig total al projecte de la línia de molt alta tensió Pierola-Rubí. Així en va quedar constància en el Consell d’Alcaldes celebrat aquest dijous, en què s’ha aprovat una declaració oficial conjunta. L’alcalde d’Ullastrell, Jaume Puig, ha estat l’encarregat de defensar els motius pels quals hi ha l’oposició frontal a aquesta infraestructura projectada. “És un projecte totalment innecessari, amb un impacte ambiental i natural desproporcionat”, ha subratllat per afegir que “va en contra de tots els valors de defensa del territori, agricultura, i salut, i hem de tenir també malmet el parc natural de Montserrat”. Puig ha volgut “agrair la coordinació entre tots els ajuntaments afectats, el consell comarcal i la diputació de Barcelona, amb el seu rebuig frontal i unànime per part de totes les administracions afectades per aquest projecte”.

Aquest posicionament arriba poc després que en el darrer plenari del Consell Comarcal del Vallès Occidental quedés aprovada, amb el suport de tots els grups a excepció de Ciutadans, que es va abstenir, una moció de rebuig al projecte i la petició d’iniciar la contractació dels serveis de consultoria per a l’elaboració dels informes i documentació necessaris per a la presentació de les al·legacions corresponents al projecte de l’empresa Forestàlia SL.

Recordem que les seccions locals d’ERC de Castellbisbal, Rubí i Ullastrell, els tres municipis afectats pel traçat previst per aquest projecte de línia aèria Mat Pierola-Rubí, van reunir-se a mitjans de novembre al Parlament amb el diputat territorial, Juli Fernàndez i n’Eugeni Villalbí, portaveu del grup republicà en la Comissió d’Acció Climàtica per poder traslladar als representants del Parlament l’oposició al projecte. Els republicans s’han mostrat fortament en contra de la MAT per l’impacte que pot tenir en el “paisatge, territori i ciutadania”, a més de les activitats econòmiques tradicionals.

Des d’Ullastrell, un dels municipis més bel·ligerants van organitzar el passat mes de novembre una xerrada informativa sobre la línia de molt alta tensió, conseqüències i efectes que suposaria si s’acaba tirant endavant, que va comptar amb la presència de Sílvia Casola, secretària de transició ecològica d’ERC. També Rubí ha organitzat aquest diumenge, 19 de desembre, una caminada -a partir de les 10h- que recorrerà l’espai natural on travessaria la MAT, i en la qual es preveu assistència de regidors rubinencs, ullastrellencs i castellbisbalencs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa