MónTerrassa
Albert: Hem de millorar la forma en què l’Ajuntament ha estat gastant els recursos
  • CA
Isaac Albert ha presentat els dos estudis econòmics a l'Ajuntament
Isaac Albert ha presentat els dos estudis econòmics a l’Ajuntament | Aj. Trs.

!--akiadsense-->

“La Covid ens ha fet més evident que hem de treure tot el profit dels recursos que gestionem. Tenim marge de millora per donar resposta a les necessitats dels ciutadans”, ha manifestat el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, en l’anunci que l’Ajuntament encarregarà dos estudis sobre la situació de la hisenda municipal i per elaborar un Pla Estratègic de Transformació Empresarial de les societats municipals.

Albert ha subratllat que “aquests dos estudis, que hem de tenir disponibles en els pròxims mesos, ens han de donar la possibilitat de millorar la gestió d’aquesta gran administració”. Una administració que gestiona 260 milions d’euros, dels quals més de quaranta són de les diferents empreses municipals. El govern és conscient que “aquest projecte va més enllà d’aquest mandat”, i el que pretén és posar les bases per canviar “la forma en què hem estat gastant els recursos. Hem de començar a pensar diferent per treure’n tot el profit”, ha dit.

Des de Serveis Generals es considera que cal doncs una anàlisi financera detallada de tota l’administració local. “Necessitem saber el marge fiscal que tenim, les despeses, el corrent, la inversió, en definitiva, què gastem, com ho gastem i què ingressem, a més de veure l’evolució de la política d’endeutament de l’Ajuntament”, ha explicat. Albert es reafirma que “el marge econòmic que tenim és limitat i els ingressos tindran poc marge de moviment en els pròxims anys, per això cal que valorem el que tenim i en siguem plenament conscients”.

Quant al Pla Estratègic de Transformació Empresarial de les societats municipals, té per objectiu millorar el funcionament de les empreses municipals per integrar-les en el desenvolupament i consecució dels objectius de ciutat. “Amb un pressupost de 40 milions i 900 treballadors hem de tenir presents que són sector públic però no administració pública, per això, necessitem un pla estratègic que transformi l’entramat empresarial per posar-lo a plena disposició de la ciutadania”. Albert considera que cal fer-les “més eficients i ordenades”, i que en un marge de temps de 5-8 anys s’haurà de veure una transformació en el seu funcionament i organització. “Hem de fer front a la transformació digital, a la innovació i tecnificació, i hem d’aconseguir que les empreses municipals treballin per projectes, i per això, sabem, que caldrà també un pla de formació per als treballadors”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa