MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa rep un premi pel programa SOS Mentoring
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha rebut un premi pel programa SOS Mentoring, un programa d’acom­panyament personalitzat i gratuït per fer front als reptes derivats de la COVID-19 dirigit a persones del col·lectiu de treballadors autònoms i microempreses de la demarcació.

El regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn, va recollir ahir 9 de novembre a la tarda el guardó de reconeixement a l’Ajuntament de Terrassa pel programa. Aquests premis son atorgats per la Diputació de Barcelona i Autoocupació, i va ser entregat per la diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Turisme i Comerç, Eva Menor. L’acte es va celebrar en el marc del congrès BIZ Barcelona, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Aquest guardó reconeix la tasca del consistori com a una de les institucions que més mentories ha realitzat dins del programa SOS Mentoring. Aquest programa d’intercooperació entre empreses i entitats, impulsat per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració d’Autoocupaciió i l’Ajuntament de Terrassa, pretén dotar d’eines a empreses de recent creació, posant-les en contacte amb empreses amb més experiència per a que les puguin assessorar en temes pràctics del seu dia a dia.

Des de l’octubre de 2020, s’han realitzat un total de 24 mentories a autònoms i autònomes, microempreses i entitats de l’economia social i 5 empreses industrials.

Funcionament del programa

El programa consta de diverses etapes. Primer de tot, es fa una selecció del beneficiari. Mitjançant una entrevista en profunditat, un tècnic/a avalua la situació en què es troba el beneficiari/ària, la necessitat d’acompanyament i els objectius a assolir. En segon lloc, es fa la selecció del mentor. Mitjançant una entrevista en profunditat, un tècnic/a avalua les motivacions i l’experiència del voluntari/ària. Després es du a terme una sessió formativa. En el cas dels beneficiaris se’ls presenta el funcionament del programa, i en el cas dels mentors se’ls fa una formació avançada en tècniques de mentoria.

Posteriorment es fa l’assignació del mentor: a cada beneficiari se li assigna el mentor més adequat en funció de l’expertesa i de les necessitats detectades. Per últim, té lloc la mentoria: es fan reunions periòdiques en línia, d’una o dues hores, amb una freqüència setmanal o quinzenal i durant un període d’un a tres mesos, a determinar, amb l’objectiu d’anar analitzant i resolent conjuntament els reptes del negoci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa