MónTerrassa
L’Ajuntament dona feina a 49 persones majors de 50 anys a l’atur
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha donat feina a un total de 49 persones majors de 50 anys que es trobaven a l’atur. Dins del programa Treball i Formació 2022, aquest dijous, 9 de juny, s’ha formalitzat la signatura del contracte laboral dels nous participants, amb la presència de la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, que s’ha encarregat de donar-los la benvinguda a l’administració local, que serà casa seva durant els pròxims mesos.

En aquesta nova acció, s’ha buscat ajudar a millorar l’ocupabilitat de les persones de més de 52 anys en situació d’atur o de les persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada. Un dels requisits era que no fossin perceptores de prestació per desocupació. La voluntat és augmentar les seves possibilitats de retornar al mercat laboral ordinari, i fent-ho realitzant treballs d’utilitat pública i d’interès social.

Altres convocatòries

Des del govern municipal asseguren que aquest tipus de programes també reverteixen en “una millora en la prestació de serveis públics municipals, dels equipaments i edificis municipals i de l’espai públic”. És a dir, es considera que aquestes contractacions proporcionen al territori “personal més qualificat, format i amb experiència laboral en diferents àmbits professionals”.

No és la primera convocatòria de Treball i Formació que es dur a terme aquest 2022. A principis de gener, l’Ajuntament també formalitzava la contractació de 49 persones més. En aquesta ocasió, la campanya anava adreçada a persones que, per les seves circumstàncies i característiques, es consideren en risc d’exclusió. Per això, s’incidia en la contractació de joves tutelats i extutelats, persones majors de 45 anys i dones. Els programes estan cofinançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

Acte de benvinguda als participants del programa Treball i Formació | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa