MónTerrassa
Acord per potenciar l’emprenedoria cooperativa per salvar negocis i ocupació

Els 14 Ateneus que conformen la xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i el Centre de Reempresa de Catalunya van presentar aquest dijous, a través de la plataforma Zoom, el conveni de col·laboració que han signat per tal de treballar de manera conjunta en la difusió de la emprenedoria en clau cooperativa. A l’acte hi va intervenir la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, el director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Josep Vidal, el president de la Cecot i de Reempresa, Antoni Abad, el director tècnic de Reempresa, Albert Colomer així com Laia Ramos, Marcel Vidal, Gerard Nogués, Josep Maria Mullol i Lourdes Borrell com a representants dels Ateneus Cooperatius.

Així doncs, els usuaris i usuàries dels Ateneus Cooperatius podran adreçar-se als més de 90 punts d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya on rebran atenció personalitzada i acompanyament per reemprendre un negoci de manera cooperativa. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial en forma de cooperativa i per altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. A més, el Centre de Reempresa de Catalunya i els diferents ateneus coorganitzaran jornades, formacions i actuacions per tal de fomentar la reemprenedoria cooperativa.

Mantenir llocs de treball

Ariadna Rectoret, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha exposat davant dels assistents el conveni que el SOC i la Cecot mantenen des del desembre del 2015 per fomentar la reemprenedoria. A més, Rectoret ha volgut posar en valor el projecte Reempresa i “el paper rellevant que tindrà aquest any 2021 per tal d’evitar el tancament d’empreses”. La directora del SOC ha afirmat que amb la signatura d’aquest conveni “donem un pas més que ajuda a potenciar el relleu empresarial en la fórmula cooperativa” i “apostem pel relleu cooperatiu com a generador d’ocupació i cohesió social”.

Per altra banda, Antoni Abad, president de Cecot i del Centre de Reempresa ha destacat durant la seva intervenció la importància d’aquest conveni conjunt que demostra “la voluntat de treballar plegats a favor de la Reempresa en l’àmbit del cooperativisme”. Abad a afegit que “a Reempresa treballem per mantenir viu el teixit empresarial de Catalunya” i ha destacat que “amb l’acord amb la xarxa que conformen els 14 Ateneus Cooperatius de Catalunya donem més oportunitats als emprenedors i emprenedores a reemprendre utilitzant aquesta fórmula”.

Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, a volgut posar en valor “l’important tasca de col·laboració que han dut a terme la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i Reempresa per arribar a un acord i treballar plegades”. Per Vidal, amb aquest es posa el focus en “enfortir una de les possibilitats de continuïtat empresarial a través del cooperativisme que és que els treballadors s’impliquin en l’organització de l’empresa i en puguin agafar el relleu evitant la destrucció de llocs de treball. Per últim, representants dels 14 ateneus han volgut celebrar la signatura d’aquest acord “de dos dispositius públics que comparteixen objectius com són promoure la continuïtat d’empreses properes al tancament mantenint llocs de treball”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa