MónTerrassa
Accions formatives per als emprenedors que vulguin obrir un comerç a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa inicia el programa «Emprèn el teu comerç a Terrassa!», adreçat a persones emprenedores que volen obrir un nou comerç a la ciutat. Aquesta iniciativa de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat busca formar a emprenedors i emprenedores en l’àmbit del comerç local, així com tutoritzar-los i acompanyar-los en les primeres fases del seu nou projecte. D’aquesta manera es pretén dotar d’eines a les persones emprenedores, que han viscut una situació molt complicada derivada de la pandèmia de la Covid-19, a la vegada que es fomenta el teixit comercial de la ciutat de Terrassa.

Per al regidor, Pep Forn, amb aquest programa es vol aconseguir que «en el moment que les persones vulguin obrir un comerç, ho facin amb unes eines que els permetin encarar la seva activitat en les millors condicions possibles». Per aquest motiu, s’ha dissenyat un programa on es tractaran temes d’especial rellevància per al comerç local, adaptat a les dinàmiques actuals, com la digitalització del comerç, l’adaptació als nous hàbits de consum i els elements de valor del comerç de proximitat davant un mercat amb presència de grans plataformes de comerç online. Així doncs, es pretén que els i les participants en el programa puguin aprofitar les potencialitats dels seus negocis i afrontar de manera més eficient els reptes que té avui el petit comerç.

Tres blocs de formació

Els continguts del programa «Emprèn el teu comerç a Terrassa!», així com les formacions, s’han dissenyat i organitzat de manera conjunta entre el Servei Municipal de Comerç i el Servei d’Emprenedoria i Economia Social, incidint especialment en aquells aspectes rellevants perquè els projectes que hi participin puguin estar ben sustentats. Els continguts de la formació es divideixen en 3 blocs principals, amb una durada aproximada d’entre una i tres sessions per a cada bloc:

Bloc 1. La innovació i el valor del comerç de proximitat. Finançament Es tractarà la innovació en el comerç minorista i la importància de diferenciar-se de la competència, així com donar pautes per potenciar i posar en valor el comerç de proximitat. També es donarà informació sobre com finançar els projectes centrats en el comerç.

Bloc 2. Clientela i estratègia de diferenciació. En aquest bloc la formació es centrarà en conèixer la futura clientela a la que es dirigirà el nou comerç i la millor manera de comunicar el que s’oferirà.

Bloc 3. Digitalització del comerç. E-commerce. Networking Aquest últim bloc servirà per explicar com digitalitzar el comerç, quines eines es poden fer servir i s’exposaran exemples de comerços que serviran de guia a les persones participants.

A més, també es realitzarà una sessió de networking entre les persones assistents a les diverses formacions, que els dotarà d’eines i pautes per col·laborar i posar en valor els seus respectius negocis. Un cop finalitzada la formació, es podrà accedir a un acompanyament personalitzat, realitzat des del Servei d’Emprenedoria i Economia Social, i també es seleccionaran algunes idees de negoci i projectes emprenedors entre les persones assistents a totes les formacions per tal que puguin accedir a una tutorització especialitzada que combinarà assessorament i coaching.

El programa ha estat pensat per millorar diferents competències necessàries per obrir un negoci en el sector del comerç local i, tot i que es recomana participar en la seva totalitat, també és possible fer la inscripció parcial per als diferents blocs temàtics. La participació en aquest programa és gratuïta i es realitzarà entre els dies 6 i 15 de juliol. Les inscripcions ja estan obertes clicant aquí, tot i que les places són limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa