MónTerrassa
Acció per posar caixers automàtics als pobles de menys de 5 mil habitants
  • CA

Els pobles de menys de 5 mil habitants recuperaran els caixers automàtics perduts. Així ho ha manifestat el diputat Josep Arimany en l’acte de presentació de la primera fase d’un projecte impulsat des de la Diputació de Barcelona. Aquesta acció ve motivada després de les queixes cada vegada més usuals i esteses per la retirada dels caixers per part de les entitats bancàries, especialment, en petits municipis. Una pràctica que ha deixat moltes d’aquestes localitats sense l’opció de retirar diners en efectiu o realitzar operacions bàsiques.

«Aquestes zones es troben en una situació de greuge, que afecta sobretot les persones grans que, a més no estan familiaritzades amb les noves tecnologies. Aquest és un tema que ens ocupa i ens preocupa, perquè la cohesió territorial té molt a veure amb la cohesió social», ha explicat el diputat Arimany. A dia d’avui, la corporació calcula que hi ha més d’un centenar de pobles de la província que no disposen de cap caixer, xifra que representa més d’una tercera part dels municipis de la demarcació.

Per això s’ha decidit passar a l’acció, i en una primera fase, es preveu que una seixantena de pobles de la província barcelonina -s’espera que es puguin incrementar en els pròxims anys- s’instal·lin els caixers automàtics. La Diputació de Barcelona preveu destinar-hi un milió d’euros anuals, tot i que aquesta és una partida pressupostària que acabarà depenent de les característiques que acabin tenint els caixers automàtics que s’instal·lin; és a dir, quines opcions tindran.

Contacte amb els ajuntaments afectats

I és que aquest projecte busca que els caixers instal·lats no només permetin la retirada de diners sinó que també es treballa perquè els usuaris hi puguin fer altres operacions i tràmits. La Diputació afirma que “vetllarà per l’assistència als usuaris i la formació en el seu ús; a la vegada que estudia com els ajuntaments participaran en el cost global del projecte”.

Al llarg d’aquest mes de febrer la Diputació es comunicarà amb els ajuntaments afectats per la manca de caixers automàtics per tal de conèixer el seu interès i disponibilitat en poder disposar d’aquest nou servei. D’altra banda, en les properes setmanes s’iniciarà el procés de licitació del servei, amb la intenció de poder-lo adjudicar abans d’acabar l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa