MónTerrassa
Abad: “Cecot persegueix objectius empresarials nobles que comparteix amb Foment”

Antoni Abad ja és vicepresident de Foment del Treball. El president de la patronal Cecot ha expressat la seva satisfacció i ha manifestat que demostra “que perseguim objectius empresarials nobles. Els compartim amb Foment. Som un mateix equip que vol un projecte competitiu que ajudi a la millora de l’economia, de les empreses i, per tant, de les persones. Un model que contribueixi a la cohesió social”. Abad no amaga, ans al contrari, que aquesta nova etapa de bona relació i col·laboració que s’obre és el fruit de l’entesa “i la confiança amb l’actual president de Foment, Josep Sánchez Llibre”

Fins a arribar aquí s’han viscut moments durs i tensos. La patronal vallesana va recuperar el març la condició de soci de Foment i s’hi va reincorporar un any després que fos expulsada temporalment. Joaquim Gay de Montellà i Abad mai van tenir una bona relació. El novembre, Foment va iniciar un expedient per determinar si la patronal egarenca s’havia extralimitat territorialment, la qual cosa va derivar en un nou expedient i l’expulsió. Gay de Montellà ja es va mostrar partidari de la sortida de CECOT de la patronal. El 6 de novembre, va assegurar que “el que ha de tenir present [CECOT] és que se sentirà més còmode i més lliure amb una altra entitat o amb un altre tipus associatiu que el que tenim ara amb Foment”. Gay de Montellà va considerar, a més, que sí hi havia hagut “una transgressió dels acords que vam prendre fa un any perquè no hi haguessin dificultats de valoració”.

No era el primer cop que s’iniciava un expedient contra CECOT per aquest motiu. El desembre de 2016, Gay de Montellà va proposar la suspensió temporal de CECOT al sí de la patronal durant el 2017, decisió que finalment es va evitar amb un acord entre CECOT i Foment formalitzat el febrer de 2017, en el qual CECOT es comprometia a respectar l’abast territorial de la seva activitat, entre d’altres.

La junta de Foment ha ampliat fins a catorze les vicepresidències de Foment en incorporar els presidents de les organitzacions territorials de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, les dues comissionades (la de Digitalització i Innovació, i la de Valors, Ètica i Compromís), el president de la Cecot, que recupera així la posició després de la reincorporació de la patronal vallesana a Foment, i el president de la Comissió Internacional de Foment del Treball. De la mateixa manera, s’ha aprovat el nomenament de quatre consellers assessors de Public Affairs que confirmen la missió prioritària de Foment com a lobby davant l’administració pública en la defensa dels interessos empresarials. Els quatre consellers de Public Affairs incorporen una intensa trajectòria professional i són profunds coneixedors dels processos legislatius i dels reguladors dels diferents sectors econòmics de l’activitat empresarial”.

La Junta Directiva ha aprovat també la creació de dues noves comissions assessores. Es tracta de la Comissió d’Esports, que presidirà Gerard Esteve, i la Comissió de Cultura, a càrrec de Fèlix Riera. Finalment, la Junta Directiva ha aprovat avui la renovació completa de la Junta de la històrica Societat d’Estudis Econòmics, com a espai de debat obert als socis de Foment sobre els temes d’actualitat i rellevants per als empresaris, directius i professionals de les empreses sòcies de l’entitat.

La Societat d’Estudis Econòmics va ser fundada l’any 1907 per iniciativa d’alguns alumnes de la càtedra d’Economia Política i Aranzelària de Guillem Graell, secretari general de Foment del Treball de l’època. Els seus fundadors van ser Marcel·lí Graell (fill de Guillem Graell) i Francesc Novelles, professor de l’Escola d’Agricultura de la Mancomunitat de l’Institut Químic de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa