MónTerrassa
Un 8% més de viatgers a Rodalies coincidint amb els abonaments gratuïts
  • CA

Un vuit per cent més de viatgers a Rodalies tot coincidint amb l’entrada en funcionament dels nous abonaments. Renfe calcula que l’aplicació de la gratuïtat per als trens de curta i mitja distància han provocat un increment en el nombre d’usuaris que rondaria el 8-9 %. Són dades que la companyia ha facilitat a l’Agència Catalana de Notícies aquest dijous dia 8 de setembre.

L’empresa afirma que l’augment es certifica si es comparen les dades de viatgers que hi va haver en les mateixes dates el mes de juny d’enguany. Subratllen que l’inici del curs escolar i la millora de la situació de la pandèmia de la Covid ha estat elements claus però que també distorsionen la comparativa amb els mateixos dies de setembre de l’any passat.

El que sí que asseguren és que la campanya d’abonaments ha estat tot un èxit. Renfe apunta que s’han entregat 209.000 tiquets de Rodalies des del 24 d’agost i més de 42.000 abonaments de trens de mitja distància. La companyia ferroviària, al conjunt de l’Estat, n’ha distribuït 593.407. Això vol dir que Catalunya és de les comunitats on major incidència ha tingut l’acció, amb prop d’un 35% del total.

Pel que fa al servei de Mitja Distància a Catalunya, el nombre de títols bonificats difosos és de 39.364, 13.135 dels quals per a la demarcació de Tarragona, 12.811 per a la de Girona, 11.680 per a la de Barcelona i 1.738 per a la de Lleida. Arreu d’Espanya el nombre ha ascendit fins als 169.863 títols. Recordem que els bitllets serveixen per viatjar entre l’1 de setembre i el 31 de desembre d’aquest any.

Nova línia a Rodalies

D’altra banda, el Ministeri de Transports i Mobilitat ha iniciat els tràmits per crear una línia de Rodalies que connecti Castelldefels i Barcelona amb entrada per la Zona Universitària, segons ha declarat el coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, a betevé. El projecte inclou la possibilitat d’allargar el traçat amb un túnel per sota de l’avinguda Diagonal. De moment, s’ha adjudicat a dues empreses la redacció d’un estudi del traçat de la línia amb un termini de dos anys i un pressupost d’1,3 milions d’euros. El projecte s’emmarca en el Pla de Rodalies 2020-2030, i es treballa amb la voluntat de deixar l’obra planificada i que es pugui afrontar en la propera dècada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa