MónTerrassa
50 persones trans i LGTBi troben feina amb l’ajuda del programa TransRassa

El programa TransRassa, impulsat des de Foment de Terrassa, ha aconseguit trobar feina a una cinquantena de persones des que es va posar en funcionament l’any 2021. Aquest programa d’inserció laboral va destinat a facilitar l’accés al mercat laboral a persones trans i/o al col·lectiu LGTBI+, en general.

Recordem que més d’un 40% de persones que formen part del col·lectiu LGTBi afirmen haver patit algun tipus de discriminació o violència verbal en el seu lloc de treball. I que un recent informe elaborat per UGT i la Federació Espanyola LGTB posa especial incidència en la dificultat que tenen les persones transsexuals a inserir-se en el món laboral. L’índex de desocupació en la població trans és superior a la mitjana, i gairebé duplica la taxa d’atur de la població general.

Amb la col·laboració d’empreses i entitats LGTBi

A més però de les 50 contractacions aconseguides a través d’empreses col·laboradores amb Foment, el servei també ha ajudat a millorar l’ocupabilitat a 65 persones, les quals han rebut un itinerari d’inserció personalitzat directament relacionat amb ofertes de feina, amb l’ajuda dels professionals. En total, s’han fet prop de quatre-centes “tutories d’orientació”.

A data 14 de juliol de 2022, TransRassa compta amb 24 empreses “lgtbifriendly”. A més, 67 empreses han estat assessorades en el marc del projecte i amb ajuts econòmics vinculats a la contractació de persones d’aquest col·lectiu. I a part de les empreses, també es compta amb el suport actiu d’una vintena d’entitats i associacions LGTBi per tal que el programa arribi a la major quantitat de persones possibles.

Noves accions de conscienciació i assessorament a empreses

Des de Foment asseguren que es continuaran executant accions de “conscienciació i assessorament a les empreses sobre els beneficis i oportunitats que aporta la gestió de la diversitat afectivosexual i de gènere”.

El passat mes de juliol, va tenir lloc un dels seminaris formatius que periòdicament Foment realitza en el marc del projecte TransRassa. Fins a 35 empreses i organitzacions van participar en la jornada “Gestió de la diversitat LGTB a les empreses, beneficis i oportunitats”. Amb la intervenció de diversos tècnics i professionals, es van donar a conèixer diferents models de gestió de la diversitat a l’empresa vinculats al seu impacte en la productivitat, i recursos per a treballar un pla estratègic amb accions i tàctiques de repercussió directa en la competitivitat empresarial.

Una de les pròximes actuacions tindrà lloc el 18 d’octubre en la jornada Transinlab, que en aquesta ocasió anirà dirigida a conèixer la realitat de les persones Trans* en l’àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d’ocupació. S’emmarca en un conjunt d’accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya que permeten seguir connectant les persones i entitats LGTBI+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies de col·laboració entre aquestes.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Tona a agost 06, 2022 | 15:18
  Tona agost 06, 2022 | 15:18
  Em sembla interessant i adequat que Foment hagi dut a terme aquesta iniciativa, però també és important i diria que necessari que es tinguessin en compte opinions i experiències de certs professionals. Especialment quan es parla de nens i nenes que es declaren "trans" a curtes edats: https://izca.net/2022/08/05/profesionales-sanitarias-alertan-sobre-las-leyes-y-protocolos-trans/
  • Icona del comentari de: Miquel F. a agost 07, 2022 | 10:38
   Miquel F. agost 07, 2022 | 10:38
   totalment dacord. https://www.elindependientedegranada.es/ciudadania/andalucia-registra-incremento-136-menores-trans-aprobacion-ley-2014

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa