MónTerrassa
Més de 200 llocs de treball creats en 5 anys en economia social al Vallès
  • CA

Un total de 38 i entitats d’economia social s’han creat al Vallès Occidental des del 2016. L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ha acompanyat la constitució de 29 d’aquests projectes econòmics i 9 més s’han creat gràcies als Projectes Singulars. Tant els Ateneus Cooperatius com els Projectes Singulars són part del Programa d’Economia Social de la Generalitat.

Tot plegat, ha generat 214 nous llocs de treball (115 a través dels projectes acompanyats per l’Ateneu Cooperatiu i 99 dels Projectes Singulars). Per fer-ho possible, el Departament d’Empresa i Treball ha invertit un total de 3.473.271,43€ (2.020.215,94€ a través de l’Ateneu Cooperatiu i 1.453.055,495 € dels Projectes Singulars). A més, en els cinc anys de vida de l’Ateneu, més de 6.600 persones han participat en les activitats que ha organitzat.

Són dades facilitades aquest dimecres 25 de maig en la presentació del balanç dels cinc primers anys del Programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat a l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental. A la presentació hi ha participat Josep Vidal, director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat; Ana Belén Mesa, de La Natural Coopmunicació, una de les entitats promotores de l’Ateneu i Eudald Griera, membre de La Nau Coop (Projecte Singular).

Més de 1000 noves empreses

El Programa d’Economia Social de la Generalitat ha ajudat a tot Catalunya a la constitució de 1.027 empreses i entitats d’aquest àmbit en els seus cinc primers anys de funcionament. En concret, ha estat a través de les dues línies principals del programa, els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars. Els 14 ateneus cooperatius del país han acompanyat a la creació de 661 empreses i entitats d’economia social i solidària, i 366 més han nascut a partir dels Projectes Singulars que s’han impulsat amb el finançament del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat.

La creació d’aquest miler d’entitats ha permès generar 4.757 nous llocs de treball (2.708 a través dels Ateneus Cooperatius i 2.049 dels Projectes Singulars), a tot el territori català. El Departament d’Empresa i Treball ha invertit en les dues línies principals del Programa d’Economia Social en aquests cinc anys més de 65 milions d’euros (35,2 milions en els Projectes Singulars i 30,3 milions en els Ateneus Cooperatius).

Presentació del balanç dels 5 anys del programa d’economia social | Gencat

Més inversió en habitatge cooperatiu

Després de l’èxit d’aquests primers cinc anys del Programa d’Economia Social, la inversió prevista per als Projectes Singulars aquest any serà superior a la de l’any passat, ja que, tal com ha destacat el director general del Programa, Josep Vidal, “creiem que és un model que ajuda a enfortir i fer créixer el cooperativisme. Especialment, després del context i de la situació actual, encara es fa més important reforçar els projectes d’intercooperació”.

Aquest any 2022 s’incorporen noves línies de foment de l’economia social i solidària a través del Programa d’Economia Social. En concret, s’invertiran 1,3 milions d’euros en el programa HabitatCoop destinat al foment de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, com a continuació de les polítiques dutes a terme en aquests últims cinc anys i que ja ha permès la creació de 15 nous projectes d’habitatge cooperatiu a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa