MónTerrassa
2 germanes amb negocis a Terrassa, grans moroses de la Generalitat
  • CA

Dues germanes amb negocis del sector immobiliari a Terrassa lideren la llista de moroses de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de Maria Carme Ballbé Anglada i Maria del Mar Ballbé Anglada, que deuen més de 3,5 milions d’euros cada una. La Generalitat ha donar a conéixer la relació de persones amb comptes pendents amb l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) a 31 de desembre de 2021 aquesta setmana, i enguany, la llista compta amb 51 morosos (entre persones físiques i jurídiques) que deuen un total de 88,5 milions d’euros.

Les germanes Ballbé Anglada ja figuraven entre les més moroses d’Hisenda catalana l’any passat amb una quantitat similar: Més de 7 milions d’euros entre les dues. Es tracta d’una empresa immobiliària de lloguer d’habitatges la qual té seu a Terrassa. Concretament, enguany deuen 3.663.034,71€ i 3.567.513,66€, respectivament.

Playbadalona: L’empresa més morosa de la Generalitat

Entre les empreses, la companyia Playbadalona encapçala la llista amb més de 10 milions d’euros en deutes o sancions. Es tracta d’una companyia que consta com en liquidació i que es dedicava a l’explotació de bingos, segons exposa el diari L’Empordà. Darrera de Playbadalona s’hi troben Rec MAdral Companyia d’Aigües, amb 6,7 milions, i Riera de Cabanyes Companyia d’Aigües, amb 6,3 milions.

Creix el nombre de figurants a la llista de morosos

Enguany, el nombre de figurants en aquesta llista creix respecte l’any anterior, passant de 17 deutors amb comptes pendents de 36,7 milions d’euros, a 51 deutors que deuen 88,5 milions d’euros. Això és per què s’ha rebaixat a 600.000 euros el llindar de deutes pendents, que fins ara era d’un milió d’euros, per aparèixer a la llista.

L’Agència Tributària de Catalunya exposa a la seva web que “la publicació anual de la llista de persones deutores amb la hisenda pública de la Generalitat de Catalunya és una de les mesures incloses al Pla de prevenció i reducció del frau fiscal i de foment de les bones pràctiques tributàries 2019-2022”.

La llista de persones deutores es pot consultar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa