Ha mort Jordi Perich i Singla, l’ànima de Cal Carter i una de les persones que ha donat a conèixer Mura arreu del país. La família ha donat a conèixer la trista notícia a través de les xarxes socials del famós restaurant, recordant amb una imatge la figura de qui va ser un dels més xefs més estimats per companys i clients. La seva bonhomia i generositat ha deixat empremta en tots aquells que el coneixien, ja fos per estar darrere els fogons de l’establiment com pel seu vessant més pedagògic de patrimoni.

Perich Singla era la segona generació d’un dels punts de referència pels amants de la gastronomia catalana. La història de Cal Carter va començar amb els seus pares, l’any 1964, en un establiment ubicat en un entorn privilegiat, dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Des d’aleshores, s’ha mantingut en vida d’avis a fills, de fills a nets amb la mateixa essència de cuina casolana i catalana, treballant el producte de temporada i aportant-hi un toc únic. Entre els seus plats, no hi pot faltar el nostre arròs Illa de Riu, present a la seva carta des de fa anys. Actualment, la primera espasa és el xef Jordi Perich Batallé, qui va començar de cambrer en aquesta fonda de tres plantes a les ordres del seu tiet, en Perich Singla.

Un expert en les tines de pedra seca

L’any 2023, en la 7a Nit de Turisme del Bages un dels premis Bages Impuls va anar a parar a Perich Singla, per la seva trajectòria personal al capdavant del restaurant, però també per la seva implicació a donar a conèixer turísticament el poble de Mura, el seu poble, i el seu entorn natural. Especialment, molts el recordaran pel seu ampli coneixement de les tines de pedra seca, dins de les Valls del Montcau, en el terme municipal de Mura, Talamanca, Pont de Vilomara i Rocafort.

La família es va mostrar molt orgullosa del reconeixement rebut, “els que t’han conegut i els que et coneixem tenim mostres diàriament de la teva passió pel coneixement del territori, del seu passat, de la seva cultura i tradició. On les teves caminades i excursions han sigut clau, ets un gran observador. Has contribuït molt positivament en fer-nos conèixer més el nostre territori”. Afegien que un dels moments claus de la seva vida va ser als anys vuitanta, “després del foc de Montserrat, que va arrasar entre d’altres la vall del Flequer, vas començar amb les Tines. La teva constant insistència en la seva importància va ser vital en les administracions per posar-les en valor i començar a actuar en la seva recuperació i protecció”, explicaven.

La Família Perich donen vida al restaurant Cal Carter de Mura | Família Perich

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa