MónTerrassa
Mor Francesc Llonch, director general de Càritas de Terrassa
  • CA

Ha mort Francesc Llonch, director general de Càritas Diocesana de Terrassa. Així ho ha comunicat la mateixa entitat en un escrit en què ressalten que “ha estat un home proper empàtic, atent, amb il·lusió per construir un món millor i més just que abraci a tothom”. Des de Càritas subratllen que “tot i la malaltia que se li va detectar en el seu moment, ha volgut continuar la seva dedicació a l’Església a través de Càritas fins que les forces li han permès”.

Llonch va ser nomenat director general el dia 2 de juliol de 2019 per l’aleshores Bisbe Josep Àngel Saiz Meneses. Va arribar al càrrec per substituir Salvador Obiols. Durant aquests 29 mesos ha continuat el treball de consolidació de l’acció de Càritas i la coordinació amb les parròquies, a més de a més de la col·laboració amb altres entitats, posant sempre la persona al centre de l’acció i “vetllant en tot moment per l’acompanyament de totes i la seva dignitat com a fills de Déu”. L’entitat subratlla que “li ha tocat la tasca no fàcil de liderar l’entitat fent front a la Covid-19, incrementant notablement l’acció de Càritas i l’atenció a les persones més vulnerables en un entorn social de desconcert i incertesa”.

Nascut a Castellar del Vallès l’any 1947 i enginyer tèxtil de professió, s’havia dedicat al sector tèxtil. Entre els anys 1994 i 1998 va ser president del Gremi de Fabricants de Sabadell i membre de la Junta i Comitè Executiu de Foment del Treball. Va ser conseller de la companyia d’aigües de Sabadell CASSA, patró de la Fundació per la Indústria i membre de la Junta de Texfor.

La capella ardent està situada en el Tanatori de Sabadell (Ronda d’Orient, n.71), dijous dia 16 a partir de les 18h i divendres dia 17 des de les 9.45h fins a les 13.30h. Mons. Salvador Cristau Coll, Administrador diocesà i Bisbe electe, presidirà les exèquies que tindran lloc el divendres dia 17 de desembre a l’església parroquial de St. Fèlix a les 16.30h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa