MónTerrassa
Una nova web i grans descomptes per reactivar la Cultura a Terrassa
  • CA

Terrassa vol deixar enrere les restriccions provocades per la pandèmia de Covid i reactivar, d’una vegada per totes, la Cultura. I per això, s’ha decidit a tirar endavant dos grans projectes: per una banda, la creació d’una nova web que donarà cabuda a tota la programació cultural de la ciutat; i per l’altra, oferir grans descomptes a diferents col·lectius, sobretot els joves, perquè s’animin a tornar a les sales. I ho fa amb “moltes ganes i il·lusió” per recuperar la normalitat el més aviat possible però també amb un sentiment “d’unió i de sumar esforços” entre tots els equipaments dedicats a la cultura.

El web TerrassaCultura neix amb la voluntat de disposar d’una manera fàcil i ordenada de tota l’oferta cultural que té lloc a Terrassa. Ha estat una de les prioritats de la regidoria de Cultura, encapçalada per Rosa Boladeras, que ha manifestat que oferirà una agenda d’actes “de manera dinàmica i que anirà creixent dia a dia amb les noves activitats que vagin tenint lloc”. A més, es podran comprar les entrades pels espectacles dins de les diferents temporades artístiques professionals, conèixer de prop els projectes que s’estan duent a terme i saber què s’està coent a la ciutat.

Adrià Fornés, director de La Factoria Cultural, ha coincidit amb la necessitat de “sumar esforços i vertebrar l’oferta cultural de molt nivell” que tenim a la ciutat, mentre que Susanna Carmona, de Jazz Terrassa, ha afegit que “s’ha aprofitat el coneixement i els recursos que tenim per fer un programa que fa goig. Agraïm la possibilitat de fer accions que ajudin de manera fàcil i còmode a incentivar la gent jove a fer cultura”. Per la seva part, Núria Segovia, de la Casa de la Música, ha recalcat que es manté la voluntat d’apropar-se “al públic jove i familiar, a donar suport al talent local i emergent” i ha recalcat que “tenim molta proposta cultura diferent, per triar i remenar, i tota de gran qualitat”.

Si fas 18 anys, la cultura et surt gratis

El segon gran projecte és “fer una crida a la ciutadania a tornar a omplir les sales; perquè la força i la màgia d’un directe no te la dona ningú. Sortim de casa i fem un espai a la nostra agenda per compartit, fer comunió i fer salut amb la cultura que tenim a casa nostra”, ha ressaltat la regidora. Perquè aquesta crida sigui efectiva, des de l’Ajuntament s’han ideat grans descomptes. Així, totes les persones que han fet o faran 18 anys aquest 2022, han rebut una carta en què se’ls explica que poden disposar d’entrades gratuïtes per a les temporades artístiques de Terrassa (Cinema Catalunya, Terrassa Arts Escèniques, Terrassa Arts Visuals, Terrassa Música Clàssica, Terrassa Música Moderna, Cultura al Territori, La Factoria Cultural de Terrassa, Jazz Terrassa i Casa de la Música). Els joves que facin la majoria d’edat poden recollir el seu passi físic o carnet a la Casa Soler i Palet o al Cinema Catalunya, o bé, recordar indicar la casella corresponent a l’hora de comprar una entrada per un espectacle de Terrassa. “És una manera simbòlica d’acompanyar els joves a entrar en aquest món i intentar crear un nou public, un dels temes que ens preocupa”, ha recalcat Boladeras.

Però no només ells gaudiran de descomptes. Des de l’Ajuntament també s’ha decidit fer un esforç i unificar descomptes que fins ara es trobaven disperses entre carnets de les biblioteques municipals, majors de 65 anys, família nombrosa, universitaris, escoles de teatre, música, dansa, arts plàstiques, etcètera. Tota una amalgama de carnets amb què es gaudien d’ofertes i que ara quedaran emmarcades dins d’un mateix paraigües. Així, tots els posseïdors d’algun d’aquests carnets culturals gaudiran d’un 25% de descompte (abans era d’un 10%); i aquells que tinguin un dels carnets però a més tinguin de 18 a 25 anys, tindran un 50%. “És una invitació clara a tornar als teatres i sales de Terrassa. Volem que la ciutadania se senti part dels equipaments i de la cultura de Terrassa”, ha sentenciat la regidora.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manuel T. a febrer 12, 2022 | 11:14
    Manuel T. febrer 12, 2022 | 11:14
    La gente de Terrassa fue mal acostumbrada por los gobiernos socialistas a tener muchos conciertos y actos gratis, puesto que la operación les garantizaba votos de los inmigrantes (entre los cuales incluyo a mis padres). Salían gratis a los que iban a esos actos populares, porque en realidad los pagábamos entre todos con nuestros impuestos. Y ahora muy pocos son los que están dispuestos a pagar por ver buena cultura. En concreto, sé de buena tinta que antes del virus vino una de las mejores voces líricas del mundo, española en concreto, y no llenó. Si recuerdo bien, ni siquiera hizo media sala. Y el Niño de Elche, que a mí no me gusta pero en la península llena salas, tuvo que cancelar su concierto (también previo al virus) por no haber vendido ni 20 entradas. Señores, si no pagamos por la cultura acabaremos siendo una birria de sociedad. Bueno, ya lo somos, pero aún más.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa