MónTerrassa
Visita guiada “La fàbrica tèxtil” al mNACTEC de Terrassa
“La fàbrica tèxtil” al mNACTEC de Terrassa | mNACTEC

!--akiadsense-->

El mNACTEC ofereix diverses activitats gratuïtes en el marc de la Setmana del Turisme Industrial, organitzada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya. I el proper diumenge, 6 de novembre, fa jornada de portes obertes.

També es prepara una visita guiada a l’exposició “La fàbrica tèxtil”, a les 11 del matí. Un recorregut pel procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d’una fàbrica de principis del segle XX.

La visita s’inicia a l’antic soterrani de la fàbrica, on es conserven les carboneres, les calderes, la xemeneia i la màquina de vapor, que era el cor de la fàbrica. A continuació, l’accés a la nau permet conèixer i observar els diferents moments del procés de producció, des de la preparació de la llana per a filar, la filatura, el tissatge, els tints i els acabats, i el magatzem.

Al llarg del recorregut el visitant pot gaudir d’una col·lecció de maquinària tèxtil excepcional i única a Catalunya, tant per la seva qualitat tècnica com pel seu estat de conservació.

Nou comentari

Comparteix