MónTerrassa
Viladecavalls demana un “Espai escènic a Vila ja!”
  • CA

Actualment, Viladecavalls no compta amb un equipament d’arts escèniques i cada vegada són més els vilacavallencs i vilacavallenques professionals i aficionats a les arts escèniques que demanen un espai cultural al municipi. La iniciativa “Espai escènic a Vila ja!” és una campanya que lluita per aconseguir aquest espai, que té com objectiu principal “demanar que s’avanci en la construcció de l’espai de cultura promès i que el poble reclama”. La campanya està més viva que mai, i aquesta propera setmana continua amb una Taula Debat Obert, que se celebrarà el dijous 21 a 19.30h a la biblioteca Pere Calders de Viladecavalls.

En aquesta xerrada es debatrà sobre models de gestió cultural que inclouen les entitats i al teixit associatiu. Comptarà amb la presència de Joan Morros, coordinador de l’associació El Galliner de Manresa, entitat que ha revolucionat el món cultural del Bages amb estratègies adreçades al col·lectiu més jove i parlarà sobre el teixit associatiu com a pal de paller en l’èxit de la gestió cultural municipal. També hi serà Núria Pujolàs, regidora de cultura i comunicació de l’Ajuntament de Cardedeu, que parlarà sobre els professionals del sector cultural i el teixit associatiu com a directors artístics culturals dels municipis. L’acte finalitzarà amb un debat obert amb tots els assistents.

La Campanya

La iniciativa porta dècades sol·licitant un espai escènic en condicions i reivindicant “el que ens mereixem com a poble de prop de 7.800 habitants”. Durant els darrers sis mesos han aconseguit comptar amb el suport d’entitats i grups culturals, associacions veïnals i persones de diferents àmbits artístic a títol individual, no només de Viladecavalls, sinó d’arreu del país. L’actor Pere Arquillué, la periodista Montse Armengou o el grup de música Sense Sal, són algunes de les persones que donen suport a la Campanya “Espai escènic a Vila ja!” gravant petits vídeos que s’han fet virals a les xarxes, on ja compten amb més de 15.000 visualitzacions.

“Vila és un poble ric culturalment, però pobre en equipament. Volem la construcció que ens van prometre del Centre d’arts escèniques”, defensen des de la iniciativa. I conclouen que “el teixit cultural de Viladecavalls i les persones que estimem les arts escèniques ens sentim enganyades, pels nostres polítics. Estem cansats de reclamar l’espai, però no estem acabades, tot el contrari, estem més que mai ben motivades. Perquè amb la cultura no s’hi juga, amb la cultura s’aposta i s’inverteix, es potencia i s’enriqueix”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa